‘Sessiz İstila’ kısa sinemasının imalcisi gözaltına alındı

TasFirin

New member
‘Sessiz İstila’ kısa sinemasının imalcisi gözaltına alındı Sığınmacı tersi ‘Sessiz İstila’ isimli kısa sineması YouTube’da yayımlayan Hande Karacasu, Sakarya’da gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Karacasu ile birlikte ‘Militer Doktrin’ isimli Twitter hesabının yöneticisi olduğu öne sürülen H.D.’nin gözaltına alındığını da bildirdi.

Karacasu’nun yayınladığı kısa sinemada, 3 Mayıs 2043’te hekim olduğu anlaşılan bir gencin, ülkede çoğunluk olan sığınmacılar niçiniyle anne ve babasına bunu engellemedikleri için kızması anlatılıyordu.

Görüntü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin bir kısmıyla son buluyordu.

Emniyet’in açıklamasında kelam konusu kısa sinemanın ‘sığınmacılarla ilgili ayrıntıları manipüle edip çarpıttığı’ öne sürüldü.

Gözaltıların duyurulması üzerine Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, kısa sinemanın siparişi kendisinin verip üretim masraflarını karşıladığını söylemiş oldu.

Özdağ, Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı: “H. Karacasu tarafınca çekilen Sessiz İstila isimli kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. İmal masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, denetimsiz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler ‘halk’ değil. Konuk. Kin/düşmanlık yok.”