Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’ya ‘Milli Niyet Hizmet Armağanı’

Hasan

New member
Ulusal Niyet Merkezi’nin ihdas ettiği ve 5 kısımda verilen ‘Millî Fikir Hizmet Armağanları’ Ankara’da sahiplerini buldu. Türk Külçeşidini Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen merasimde ‘Millî Fikir Atatürk, Türk Milliyetçiliği Gurur Armağanı’ Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve merhum Hasan Oraltay’a takdim edildi. Atlığ’ın armağanı ismine Ulusal Niyet Merkezi Sadi Somuncuoğlu tarafınca Ulusal Fikir Merkezi İdare Şurası Üyesi, muharrir ve şair Yağmur Tunalı’ya takdim edildi. Hasan Oraltay’ın armağanını ise ismine dostları Ercilasun ailesinden Prof. Dr. Konuralp Ercilasun aldı.

Bu yıl ‘Millî Fikir Ziya Gökalp Bilim Armağanı’na layık görülen isimlerden Prof. Dr. Dursun Yıldırım’ın mükafatı rahatsızlığı niçiniyle ismine Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’a takdim edilirken, geçen yıl ortamızdan ayrılan Prof. Dr. Hasan Onat’ın mükafatı ismine asistanı ve dostu Prof. Dr. Sönmez Kutlu’ya, Prof. Dr. Nesib Nesibli’nin mükafatı ise Selçuk Akın’a takdim edildi.

‘Millî Fikir İsmail Gaspıralı Türk Dünyasına Hizmet Armağanı’ mükafatı de ömürleri boyunca Türk Dünyası’na hizmet eden Emekli Büyükelçiler Bilal N. Şimşir ve Halil Akıncı’ya verildi. Şimşir’e armağanını Namık Kemal Zeybek verirken, Prof. Dr. İskender Öksüz’ün takdim ettiği Halil Akıncı’nın armağanını onun ismine Ulusal Fikir Merkezi editörlerinden Mehmet Onur Karadayı aldı.

‘Millî Niyet Namık Kemal, Özgür ve Demokrat Basın Armağanı’ mükafatı bu yıl iki isme verildi. Mükafata layık görülen gazeteci-yazarlar Hürmet Öztürk ve Yavuz Selim Demirağ’a takdim edildi.

Ulusal Fikir Merkezi’nin ‘Millî Fikir Yahya Kemal, Fikir/Sanat/Edebiyat Armağanı’ mükafatı ise bu yıl Metin Akpınar ve geçen hafta hayata veda eden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’ya verildi. Genel Lider Yardımcısı Hakan Paksoy’un takdim ettiği armağanı Metin Akpınar ismine Emin Aktürk’e, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın armağanı da onun ismine Ulusal Niyet Merkezi Genel Lider Yardımcısı Müfit Öner tarafınca Özgen Gürbüz’e verildi.