Okul Tıraşı ABD’de en güzel sinema seçildi

Hasan

New member
Antalya Sinema Şenliği’nde en uygun sinema seçilen Okul Tıraşı, ABD’deki Chicago Sinema Festivali’nde de ödül almayı başardı.

Direktörlüğünü Ferit Karahan’ın yaptığı Okul Tıraşı, ABD’deki Chicago Sinema Festivali’nin “New Directors Competition” (Yeni Direktörler Yarışması) kolunda “En Güzel Film” ( Golden Hugo) mükafatını aldı.

58’inci sefer düzenlenen Antalya Altın Portakal Sinema Şenliği’nde Memleketler arası Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan En Yeterli Sinema Mükafatı Ferit Karahan’ın yönettiği “Okul Tıraşı” sinemasına gitmişti.

Sinemanın direktörü Ferit Karahan, ‘Okul Tıraşı’nın Türk sinemasının Oscar adayı olması halinde sinemanın birinci 5’e kalması için gerekli çalışmaları yerinde yapma hedefiyle birkaç aylığına ABD’ye yerleşeceğini söylemişti. Karahan, ‘Okul Tıraşı’nın birfazlaca şenlikte ışıltılı mükafatlar almasından dolayı sinemasının ‘Festival sinemasıdır, sıkıcıdır’ algısına kurban gitmesinden tasa edip etmediği istikametindeki soruya şöyleki karşılık vermişti; “Ben de şenlik sineması dedikleri; yavaş, akmayan, özür dileyerek söyleyeyim, kabız sinemaları sevmiyorum. Benim biçimim o değil. Ben epey daha dinamik, tansiyonu düşmeyen, hareketli sinemaları seviyorum. ‘Okul Tıraşı’, hareketli ve dinamik bir sinema. Bir saniye bile gözünüzü ayıramıyorsunuz.”