Memleket Partisi’nde ‘Yavşak’ krizi!

TasFirin

New member
Memleket Partisi’nde ‘Yavşak’ krizi! CHP’den istifa ederek ‘Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’nin, bir müddetdir hazırlıklarını sürdürdüğü Memleket Partisi mayıs ayında kuruluşunu ilan etmişti.

Cumhuriyet gazetesinden Bilal Çelik‘in haberinde, Mustafa Tayfun Laik’in istifa açıklamasındaki “Ama yeterli gurme” göndermesinin altında İnce’nin bildirisinin yer aldığı tez edildi. Haberde, şu argümanlar yer aldı:“İnce ile parti idare ve üyelerinin yer aldığı kümede dikkat çeken bir tartışma yaşandı. Tartışmada İnce, Memleket Partisi MYK Üyeleri Fatih Pala ve Burak Savtur ile Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mert Ünlü’nün kendisine yemek ısmarlamasını basına sızdırdıklarını münasebet göstererek birtakım üyelere hakaret etti.

‘Yavşak tipleri bu partiye aldığım için fazlaca üzgünüm’

Habere bakılırsa Muharrem İnce, kümeye yazdığı bildiride, ‘Bana yemek ısmarlayan Fatih Pala, Burak Savtur ve Mert Ünlü’dür. Toplamı 10 kezdir. Damak zevklerine güvendiğim için… Bunu haber yaptıracak kadar yavşak tipleri bu partiye aldığım için epey üzgünüm. Ben arkadaşlarımın yemeğini yemeye devam edeceğim zira gurmeler. Utanmaya gerek yok bundan. Hepsini biliyorum, rahat olun’ dedi.

İletideki hakarete 7-8 kurucunun reaksiyon verdiği öne sürülürken; İnce bir daha kümeye yazdığı iletide, ‘kötü insanlar’ olarak nitelediği birtakım üyeleri ‘ayıklayacağını’ söylemiş oldu.

Haberde ayrıyeten daha fazla istifanın yaşanmaması için birtakım milletvekillerinin ortaya girdiği de argüman edildi.