Kemal Kılıçdaroğlu ceketini çıkardı, meydana çıktı!

TasFirin

New member
Kemal Kılıçdaroğlu ceketini çıkardı, meydana çıktı! CHP Küme Başkanvekilleri ile MYK tam takım mitinge katıldı. 37 bin kişilik alan büsbütün doldu. Kürsüye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki arama noktasında yığılmalar yaşanırken alanın yanındaki Millet Bahçesi’ne girişlere müsaade verilmiyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları

“her insanın şunu fazlaca âlâ bilmesini isterim bizim kitabımızda ümitsizlik yok. Az evvel kardeşlerim konuştu, içim dağılarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye’si bu durumu hak ediyor mu? İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ilişkin? Ümitsizliğe yer yok, bütün meseleleri çözeceğim. (Tayyip istifa sloganlarına) Onun istifa etmesine gerek yok onu göndereceğiz, edeple göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan fakat birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.

“Sizin duvarlarınız vız gelir bize, hepsini halledeceğim”

Dün saat 11’de TÜİK’e gittim. Burayı güzel dinleyin yuh çekmeyin, dinleyin yalnızca beni. Enflasyon deklare ettilar ya Allah aşkına şu noktaya geldim. Ya bunlar devletin memuru mu sarayın memuru mu? Sizin eşiniz, çoluk çocuğunuz alışveriş yapmıyor mu, elektrik, su, doğalgaz faturasına bakmıyor mu, ekmek alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş, indireceksiniz! niye gittim? TÜİK’in sayıları üzerinden emeklinin, minimum fiyatın memurun aylığını belirliyorlar, yani milyonlarca vatandaşın aylığını düşük sayılar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bir de üniversite hocalarımız var, lakin bakın Allah aşkına, onlar yıllık yüzde 21, hocalar diyor ki yüz 58. Hangisi doğru! Eli kalem tutanlar, aklı başında olanlar, bir yerden talimat almayanlar gerçek sayıları söylüyorlar. Şunu bütün emeklilerin, bütün minimum ücretlilerin bütün memurların bilmesini isterim. Ben sizin hakkınızı savunmak için gittim. Kapı duvar. Birinci defa TC tarihinde milletvekilleri üstelik bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvar bizi esir alacak. Mersinlilerin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Hepsini halledeceğim. Vesayet diye bağırıyorlardı değil mi, dün bütün dünya gördü vesayetin ne olduğunu .Sarayın buyruğuna giren memurlar devletin memuru değildir artık. Natürel oldukları kanunun ismi devlet memurları kanunu fakat hayatta uyguladıkları yol prosedür sarayın kuralları bu kuralları değiştireceğiz.

“her insanın kazanması için birlikte gideceğiz sandığa ve dikta idaresini sandıkta alaşağı edeceğiz. Bunun kelamını veriyorum size. Muz konusunda Mersin kıymetli bir merkez. Şayet Mersinliyi seviyorlarsa, muz yetiştiricilerinin hakkını hukukunu teslim etmek istiyorlarsa muz ithalatını ya durduracaklar ya da yüksek vergi koyacaklar. Öncelik bizim insanımız. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de. Tarım Kanunu bugüne kadar 2016’dan beri hiç uygulanmadı. Yapacağız. Diyorlar ki direkt gelir takviyesini artırdık. Aile işletmesi 5 dönüme kadar. 2016’da beş dönüme kadar olanlara 100 lira veriyorlardı artık 2021’deyiz dönüm başına bir daha 100 lira veriyorlar. Yav siz aslına bakarsanız parayı pul ettiniz. Nerede teşvik?

“Çiftçiyi hakikaten de bu milletin efendisi yapmak benim boynumun borcu”

“Allah’ın müsaadesiyle sizlerin dayanağıyla iktidar olacağız. Birinci bir hafta ortasında çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağım. Çiftçinin traktörü hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir bank olacak. Kelam veriyorum. Mersin’in umut meydanından kelam veriyorum çiftçiyi hakikaten de bu milletin efendisi yapmak benim boynumun borcu. Ahdım var bu memlekete barışı huzuru sevgiyi getireceğiz ahdım var ve kelam veriyorum bu memlekete demokrasiyi, adaleti getireceğim. Mafya sistemini ve mafya ile işbirliği yapılan sistemi değiştireceğim. Gencecik evlatlarımızın zehirlenmesine asla müsaade vermeyeceğim. Kelam veriyorum siyaset ahlaklı insanların bakılırsavi olacak. Siyaset adamına nazaran iş bul, ihale takip et, rüşvet al, varlıklı ol, tümünü kirlilikten arındıracağım. Bütün Türkiye duysun hiç bir rüşvetçiyi yolsuzluk yapanı devlet takımları ortasında asla ancak asla barındırmayacağım.

“20 yıldır iktidardalar yurt meselesini çözemediler, umut meydanından bütün Türkiye’ye bütün gençlere sesleniyorum bir yıl ortasında yurt meselesini çözeceğim. Atama bekleyen öğretmenler engelliler takım açığı olan sıhhat çalışanları EYT’liler hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz kendisini halka vakfetmesini bilen ir kardeşinizdir. Parayla pulla bizim işimiz yok. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, vatandaşın sofradaki rahmeti. Bunu bir arada yapacağız ve bütün dünya bunu gorecek.

“Kadına yönelik şiddet, sevgili peygamberimiz cennet anaların ayakları altındadır der. Bayana şiddet 21. yy’da. Olur mu Allah aşkına! Kim kabahat işlediyse o denli uygun hal, kravat, onu bırakacağız. İstanbul Kontratını 1 hafta ortasında tekrar yürürlüğe koyacağız.

“Demokrat amcanız olarak söylüyorum sizin hayalleriniz benim maksadım olacaktır. hiç bir hayalinizi yere düşürmeyeceğim. Ümitsizliğe kapılmayın. nazaranceksiniz altı ay ortasında çarklar nasıl dönecek. Biz kuvâ-i milliyeciyiz, ülkemizi insanlarımızı seviyorum. Değişim rüzgârları esiyor artık Türkiye’de buna karşı durmak mümkün değildir. Hangi duvarları örerlerse örsünler halk var ise her şey bitmiştir.

Kürsüye çiftçiler, üniversite mezunu işsizler, esnaflar çıktı

CHP önderi Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde kürsüye halkın farklı kısımlarından vatandaşları çıktı. Kürsüye çıkan çiftçi Naile Uyanık “Bahçelerimizi bu sene bırakmak zorundayız, köylü aç!” diye seslendi. PDR mezunu Ebru Akyürek, iki yıldır işsiz olduğunu belirterek,” Bir bayan olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, ileride kocamın eline bakmak istemiyorum. Bütün bayanlar ismine buradan sesleniyorum” dedi. Esnaf Mesut Cins da esnafın ortasında sıkıntı bulunduğu durumdan bahsetti, “İki çocuğum var hayli zorlanıyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu miting öncesi paylaştı: Dün akşam Mersin’e geldim

CHP başkanı Kılıçdaroğlu, dün akşam Mersin’e gittiğini söylemiş oldu, Twitter’dan miting öncesi, “Şehidimizin konutuna taziyeye gittim. Bugün ise milletimiz sefaleti anlatacak, biz dinleyeceğiz. 2021’de hala bu biçimde bir gündemimizin olması yürek sızlatıyor fakat ne yapalım çözmek için yollardayız” iletisini paylaştı.

Oğuz Kaan Salıcı: hayatı zorlaşan tüm bölümleri, AK Parti ve MHP’ye oy vermiş bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz

Miting hazırlıklarını Milliyet’e anlatan CHP Genel Lider Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, şunları söylemiş oldu:

“Bize ayırmış oldukları alanın kat ve kat fazlası bir iştirak olacak. Çağrıyı yalnızca CHP’lilere yapmadık. Ekonomik krizden etkilenen, ömrü zorlaşan tüm kısımları, AK Parti ve MHP’ye oy vermiş bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz. AKP bu ekonomik krizi, her insanın meskeninin bir modülü haline getirmeyi başardı. Herkes bundan etkileniyor. Yansısını dışa vurmak istiyor. Bizde bu mitinglerle bir yandan o reaksiyonun dışa vurumunun ortaya çıkmasını, vatandaşın kendi kelamını kendinin söylemesini, bizim de ona sözcü olmamızı hedefledik. Bu niçinle mitingin ismi da ‘Milletin Sesi’ mitingi.”

“Ankara’dan duyulacak”

CHP Genel Lider Yardımcısı Ali Öztunç da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Devlet yönetilemiyor. Yönetilemediği için de kriz oluyor. Demokrasiler tıkandığı vakit seçime gidilerek aşılır o tıkanıklık. Nasıl ki damarlarda tıkanıklık olduğu vakit oraya anjiyo yapılır, gerisinden stent takılır damar rahatlatılırsa, demokrasinin de rahatlaması için seçim gerekli. Seçim sandığının gelmesi için biz mitinge hazırız. Milletin sesini duyacaklar. Milletin Sesi Mersin’den çıkacak. Lakin Ankara’ya kadar ses gelecek.”

CHP Genel Lider Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, “Bugün yapılacak mitingimizde Türk Bayrağı ve parti bayrağımız haricinde hiç bir poster, afiş, il/ilçe örgütü flaması ve pankarta müsaade verilmeyecektir” dedi.