Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün elektriğimizi kesmişler

TasFirin

New member
Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün elektriğimizi kesmişler Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımla elektriğinin kesildiğini belirtti.

“Eşimden az evvel haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu aksiyonum bir sivil itaatsizlik daveti değildir. Bir direniştir. Aksiyonum ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir”diyen Kılıçdaroğlu, bir görüntü paylaştı.

Görüntüde Kılıçdaroğlu, “‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. halbuki güç, temel bir insan hakkıdır. Ekmek üzeredir, su üzeredir, hava gibidir” derken; “Bundan daha sonraki süreci konuşmak için akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum” biçiminde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun görüntülü bildirisinde şu tabirler yer aldı:

“Sevgili halkım, eşimden az evvel bir haber geldi; bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu; milletimiz hayli sıkıntı günlerden geçiyor. Güce yapıkları artırımlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. Tam yüzde 400…

‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. halbuki güç, temel bir insan hakkıdır. Ekmek üzeredir, su üzeredir, hava üzeredir.

Artık gelelim can alıcı soruya; 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi dersiniz. 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone, 4 milyon… Lisana kolay… kaç kişi demek… Bunun hesabını varın siz yapın. Size çekilen zahmete bakın Allah aşkına…

Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. halbuki zavallı çocuklarımız hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya sistemine karşı faturamı ödemeyeceğimi söylemiş oldum.

Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim. Lakin bu nasip-kısmet uğruna verilen hengamede yerimiz aşikâr olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim.

Bundan daha sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam saat 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum.”