İstanbul’da Buika rüzgarı: Kendimi konutumda hissediyorum

Hasan

New member
İspanyol müziğinin usta isimlerinden Ekvator Ginesi asıllı Buika, İstanbul konserinde müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Maximum Uniq Açıkhava’da sahneye çıkan Grammy ödüllü müzikçiye klavye ve trombonda Santi Canada, gitarda Ricardo Moreno, bas gitarda Josue Ronkio, cajonda ise Ramon Porrina eşlik etti.

Flamenko, soul ve cazın harmanladığı müziğiyle yeni bir usul oluşturan İspanyol sanatçı, konser öncesinde açıklamalarda bulundu.

‘KENDİMİ KONUTUMDA HİSSEDİYORUM’

Türkiye’deki sanatkarlara, dinleyicilerin kendisine olan ilgisine, Türk yemeklerine ve Türkçe’ye ait kanılarını anlatan Buika, Türkiye’ye geldiğinde kendisini daima yeterli hissettiğini ve bunun 15 yıldır değişmediğini söylemiş oldu.

Türk hayranlarını ailesi üzere gördüğünü tabir eden İspanyol müzikçi, “Ne vakit buraya gelsem kendimi konutumda hissediyorum. Zira burada bir sürü arkadaşım var, pek fazlaca beşerle tanıştım. En kıymetlisi de Türk halkı fazlaca tatlı ve keyifli beşerler. Beni her vakit gülümseme ve sevgiyle karşılıyorlar.” dedi.

‘SEZEN AKSU OLAĞANÜSTÜ BİR SANATÇI’

Buika, Türk müzikseverlerin kendisine olan ilgisinin sebebini “dürüst ve doğal olması” olarak açıklayarak, izleyicilerine olağan bir insan olduğunu gösterdiğini tabir etti. Sezen Aksu’nun müzik söyleme halini epey beğendiğini vurgulayan usta sanatçı, şunları kaydetti:

“Sezen Aksu olağanüstü bir sanatçı. Son vakit içinderda genç sanatkarları da dinliyorum, nitekim müzik söylemeyi biliyorlar. söylemiş oldukleri müzikler hayli sıkıntı lakin hoş müzikler üzere görünüyor. Türkiye’de inanılmaz şeyler yapan bir sürü sanatçı var. Onlardan istediğim müziklerini dünyanın her yerine taşımaları zira dünyanın genç Türk sanatkarları dinlemesi gerekiyor. Türkçe lisan olarak kulağa hakikaten romantik geliyor. Türkçeyi birinci duyduğumda karşımdakinin ‘seni seviyorum’ söylemiş olduğini düşündüm.”

‘AŞKIN VE KAVGAN İÇİN SAVAŞ, PES ETME’

Türk yemeklerini sevdiğini, en epeyce da etli yaprak sarmayı beğendiğini kaydeden Buika, hayranlarına şu bildirileri verdi:

“Aşkın için savaş. Kimsenin aşkının karşısında durmasında müsaade verme. Aşkın ve kavgan için savaş, pes etme. Seni kim aşağı itmek isterse istesin, bunu yapmasına müsaade verme.”

Birkaç defa Latin Grammy mükafatlarına aday gösterilen ve 2010 Latin Grammy Ödülleri’nde “En Güzel Klâsik Tropik Albüm” ödülünün sahibi olan Buika, sahne performansıyla da konsere gelenlerin beğenisini kazandı. Ünlü müzikçi konserde, “Cisne Blanco”, “Te Busque”, “Salvaora”, “No Habra Nadie en el Mundo” ve “Yo me lo Merezco” yapıtlarının de içinde bulunduğu sevilen müziklerini söylemiş oldu.