Intel daha inançlı ve daha sorumlu yapay zekâ için çalışıyor

XeaeX

New member
Yapay zekâ teknolojileri bugün ömrümüzün her alanında yer almaya başladı ve haliyle toplanan hassas bilgilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Hassas bilgilerdeki çoğalma tehdit ortamının büyümesine sebep oluyor ve güvenlik tasaları artıyor.

Intel’den inançlı ve sorumlu yapay zekâ

Intel
‘in sanayi başkanı araştırma gayretleri; dataların bütünlüğünü, doğruluğunu ve kapalılığını muhafazaya odaklanıyor. Bu bakımdan yapay zekâ dağıtımlarını sorumlu ve inançlı yollarla hızlandırmak için iki değerli adım atıyor.

Intel Project Amber neler sunuyor?

1 gün evvel eklendi

BeeKeeper AI ismindeki yeni tahlil bir sıfır inanç platformu sağlamak için Intel SGX donanım tabanlı güvenlik yeteneklerini ve Microsoft Azure’un zımnî bilgi süreç altyapısını kullanıyor. Bir yapay zekâ algoritmasının bilgilerin kapalılığından ya da algoritma modelinin fikri mülkiyetinden ödün vermeksizin birden çok gerçek dünya klinik bilgi kümesi üzerinde çalışmasına imkan tanıyor. Bu, sıhhat alanındaki yapay zekâ geliştirme ve dağıtma inovasyonunu mevcut tekniğe kıyasla %30 ila %40’tan fazla hızlandırıyor.

İkinci adım ise Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi’nin Federe Tümör Segmentasyonu ile araştırma iştiraki yaparak beyin tümörlerini bulmak için yapay zekâ modellerinin eğitimini geliştirmek gayesiyle bir dizi Intel donanımı ve açık kaynaklı yazılım teknolojisi kullanmak oldu.

Open Federated Learning’i (OpenFL) kullanan Intel teknolojisi, her kurumun çıkarım algoritmalarının aslına uygunluğunu ve niteliğini artırmaya katkıda bulunabilmesini sağlıyor. OpenFL, ferdi data kümelerinin güvenliğini ve kapalılığını korurken, altı kıtadaki 55 kurumun işbirliği yapmasına imkan tanıdı. Bu, tümörlerin yerini belirleme eforlarını %33 oranında düzgünleştiren bir yapay zekâ modeliyle sonuçlandı.

Yapay zekânın sorumlu kullanması, sanayinin bir ortaya gelerek sıhhat, finansal hizmetler, üretim, perakende ve eğlenceyi içeren çeşitli bölümlerde dağıtımın yolunu nasıl açabileceğinin bir meselai de teşkil ediyor.

• Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • Yapay zekâ sorumluluk alıyor