Hata örgütü başkanı Serkan Tosun nasıl hür bırakıldı?

TasFirin

New member
Hata örgütü başkanı Serkan Tosun nasıl hür bırakıldı? Yargıçlar ve Savcılar Heyeti (HSK), Ankara’da ‘suç örgütü kurmak’, ‘uyuşturucu kaçakçılığı’, ‘tehdit’, ‘yaralama’ ve ‘mala zara verme’ cürümlerinden adliyeye sevk edilen Serkan Tosun’un, mahkemece 2 kere hür bırakılmasıyla ilgili inceleme başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Kabahatler Soruşturma Ofisi’nin koordinesinde, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığı tez edilen hata örgütüne yönelik 17 Aralık 2021’de operasyon düzenlendi.

Ankara genelinde 51 başka adrese yapılan baskınlarda; 2 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, 120 gram esrar, 1,65 gram metamfetamin, 5 gram eroin ve 250 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Haklarında yakalama sonucu çıkarılan 52 şüpheliden 37’si yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı, emniyetteki süreçlerinin akabinde 23 Aralık 2021’de Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarılan, ortalarında örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Serkan Tosun’un da bulunduğu şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafınca farklı isimli denetim kararları uygulanarak özgür bırakıldı. Mahkeme heyeti, şüphelilerin özgür bırakılmasına yönelik savcılık itirazını da reddetti.

Hakkında söz vereni yaraladı, bir daha hür kaldı

Serkan Tosun, hür kaldıktan 3 gün daha sonra aleyhinde tabir veren E.Ö.’yü tehdit edip, pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Olayın akabinde gözaltına alınan Tosun, bu sefer ‘tehdit’, ‘yaralama’ ve ‘mala zara verme’ kabahatlerinden tutuklanması istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Tosun, haftada bir ikametinin bulunduğu polis merkezinde imza atma isimli denetim koşulu ile özgür bırakıldı.

Savcılık, şüphelinin her iki soruşturma kapsamında özgür kalmasına itiraz etti. İtirazları pahalandıran mahkeme heyeti, 3 Ocak 2022’de şüphelinin tutuklanması talebini reddetti. Her iki soruşturma kapsamında da hür kalan Tosun hakkında, birinci soruşturma kapsamındaki imza isimli denetim kararlarını yerine getirmediği tespit edilince yakalama sonucu çıkarıldı. Lakin kuşkulu, polisin aramasına karşın bulunamadı.

HSK, ‘suç örgütü kurmak’ ve ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ cürümlerinden soruşturması devam eden Serkan Tosun’un evrakına ait inceleme başlattı.