Ethem Sancak: Aşık oldum adama….

TasFirin

New member
Ethem Sancak: Aşık oldum adama…. AKP’den istifa eden eski AKP MKYK üyesi işveren Ethem Sancak, ihraç istemiyle Disiplin Konseyi’ne sevk edilmesinin “onur kırıcı” olduğunu belirtirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise “Aşık oldum adama. Neferi olarak gerisinden yürüdüm” dedi.

‘Aşık oldum adama’

TV100’de yayınlanan “Tolga Işık ile Az Evvel Konuştum” isimli programa katılan Sancak, Erdoğan için “Bu Türk halkı onlarca yıldır Mustafa Kemal’e aşık, vazgeçiyor mu? İkisi de bu toplumun tarihe geçecek büyük liderleri” değerlendirmesinde bulundu.

Sancak, Erdoğan hakkında şu biçimde konuştu:

“Bu Türk halkı onlarca yıldır Mustafa Kemal’e aşık, vazgeçiyor mu? İkisi de bu toplumun tarihe geçecek büyük başkanları.

Çok ahlaklı bir kimlik, hiç palavra söylemeyi bilmeyen, dobra dobra halkla diyaloğunda da o denli olan ahlaklı bir önder gördüm ve Ahmet Hakan’ın tabiriyle aşık oldum adama. Neferi olarak gerisinden yürüdüm, hiç bir şey de istemedim.”

‘Rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim’

AKP İstanbul Vilayet İdare Konseyi’nce ihraç istemiyle Vilayet Disiplin Heyeti’ne sevk edilmesinin akabinde partisinden istifa eden Sancak, kelam konusu süreci “onur kırıcı” olduğunu belirterek, süreci şöyleki anlattı:

“İhraç edilmemek için istifa ettim. Fiili olarak AK Parti’nin üyesi değilim. İstifa ettim. ‘Ethem Sancak ihraç istemiyle Vilayet Disiplin Kurulu’na sevk edildi’ haberini duyar duymaz dedim ki, bu onur kırıcı bir şey şayet partiye rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim ve istifa dilekçemi yazdım gönderdim.

İlçe Başkanı’nı arayıp ‘İstifamı yollayayım’ deyince epey üzüldü. ‘Sen bizim abimizsin’ dedi. ‘Beni yuvadan kopardınız napayım?’ dedim.

AK Parti’den şahsi bir beklentim olmadığı için üyesi olmuşum olmamışım fark etmiyor. Ben ruhen aslına bakarsanız o davanın insanıyım. esasen bir kart da vermiyorlar üyelik için. ötürüsıyla bir şey hissetmedim.”