Erdoğan’dan Yunan’a bildiri: Rahat durmazlarsa vururuz!

TasFirin

New member
Erdoğan’dan Yunan’a bildiri: Rahat durmazlarsa vururuz! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yunanistan’a ait “rahat durmazlarsa vururuz” sözlerini kullandı.

Erdoğan Suriye’ye yönelik mümkün “harekatla” ilgili ise “Suriye’nin kuzebir daha ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle söylememe karşın umurlarında değil. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi.

Erdoğan “başörtüsü” ile ilgili anayasa değişikliği teklifine ait olarak ise referanduma gidilebileceğini belirtti.

Samsun’daki Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda düzenlenen Gençlik Buluşması’nda konuşan Erdoğan “Bunlar parlamentoda işi çözmezse tahlil yeri millet, gideriz millete. Ülkede artık bu biçimde bir sorun olmaması lazım” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki:

“- Biz yasakların, yoklukların, yoksullukların Türkiye’sinin tüm yükünü omuzlamış bir kuşağız. Aklımızın erdiği günlerden itibaren hem geri kalmışlığın tıpkı zamandamokrasi eksikliğinin sebep olduğu kahırları hayatımızın her anında yaşadık. Artık sizlere teker teker anlatsam inanmakta zorluk çekeceğiniz o denli problemlerle boğuşuyorduk ki sözün tam manasıyla akıllara ziyandı.

– Verdiğimiz emekler, döktüğümüz terler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan bir daha biz olduk. Bugün sizlerle bir ortaya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz büyük hayalleri, geçmişte ödediğimiz o bedellere borçluyuz.

– Size olan itimadımız yardımıyla Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu bu biçimdesine inançlı ve kararlı bir biçimde tabir edebiliyoruz. Bizim Türkiye Yüzyılı’ndaki yoldaşlarımız sizlersiniz

– Sizler için Z nesli diyorlar. halbuki biz karşımızda maziden atiye kurdukları köprüyle özgürlüğü, hakkaniyeti, çalışmayı, üretmeyi, hayatlarının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe, Samsun’da da tabir ettim, TEKNOFEST açılışlarında şahit olduğum görüntüden hareketle illa bir isim konulacaksa ‘TEKNOFEST kuşağı’ denmesi gerektiğini söylemiştim.

– Geçen hafta Şanlıurfa’da bir ortaya geldiğimiz gençlerimize de söz ettiğim üzere artık bizler, sizin vaktinizin konuğuyuz. Olaya biz bu biçimde bakıyoruz. Türkiye Yüzyılı sizlerin hem yapıtı hem asrı olacaktır.

– Haftaya Mardin’de olacağımızı biliyorum. Motamot Şanlıurfa ve burada olduğu üzere orada da gençlerle buluşmayı ümit ediyorum. Şanlıurfa’da resmi sayı olarak 110-120 bin kişi meydanda vardı. Bugün de 100 bine yakın bir iştiraki Samsun’da gördük.

– Samsun’a rahatsızlığı niçiniyle gelemedi Orhan Beyefendi (Gencebay) lakin gelmeyi hayli istek ediyordu. Onun gelişi bu toplantıyı epeyce daha varlıklı kılacaktı. İnşallah bir öbür buluşmayı Orhan Beyefendi ile gerçekleştiririz Samsunlu olması hasebiyle. Gençlik buluşmaları devam edecek. Durmak yok yola devam.”

– Savunma endüstrinde olsun, bilhassa altyapı, üstyapıyla ilgili olsun Türkiye artık biroldukca şeyleri aştı, kırdı. Artık biz altyapı meselesini bir kere aştık. Altyapı sorunu hayatıyoruz artık, üstyapı da hakeza öyle

– Artık birileri hani bir yerlerden ithal profesörler getirdiler ya… Biz işi bitirdik, altyapısıyla bitirdik, üstyapısıyla bitirdik. Bütün sıkıntı artık bunu görmek. Şayet bunu bakılırsabiliyorsak problem yok. Düşünün 76 üniversiteyle başladık, şu anda 208 üniversitemiz var.

– Geçen hafta Urfa’da İbrahim Beyefendi bir daha nüktesini yaptı, ‘Urfa’da Oxford vardı da biz gitmedik mi?’ dedi. Hakikaten buralara bu üniversiteler getirilmedi ki. Yoksa bu ülkenin çocukları zeki. Bu üniversitelerde okumak suretiyle fazlaca daha erkenden bir yerlere ulaşabilirlerdi.

– Çağdaş üniversiteler kurduk ve çağdaş üniversitelerle birlikte sağ olsun hocalarımız da oralara gelip, oralarda derslerini vermek suretiyle biroldukca şeyi başardılar. Ben örneğin Rizeliyim. örneğin Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin lojmanlarından tut her şeyini hassasiyetle düşündük. Niçin? Öğretim üyesi oraya gelsin diye.

– misyona geldiğimizde savunma sanayi yüzde 20 yerliydi, artık yüzde 80 yerli, bu pozisyona geldik.

– Sakarya’da 540 milyar metreküplük rezervi (doğal gaz) çıkarıyoruz, Raman’da da süreç arkası arkasına geliyor. Bunlar bizi yurt dışına muhtaç olmaktan kurtaracak.

– Artık artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim olağan Yunan’ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun artık Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Rahat durmazlarsa vuracak alışılmış. Sen Amerika’dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye üzere bir ülke herbiçimde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım.

– 4-5 bin TIR, Suriye’nin kuzebir daha ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle söylememe karşın umurlarında değil. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”