Erdoğan’dan Osman Kavala açıklaması: Türkiye’nin Soros’uydu

TasFirin

New member
Erdoğan’dan Osman Kavala açıklaması: Türkiye’nin Soros’uydu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal İrade Platformunda yer alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iftar programında konuştu. Lider Erdoğan burada değerli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yargının Osman Kavala sonucunı da kıymetlendirdi ve “Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu” dedi.

Erdoğan, Ulusal İrade Platformu üyeleriyle iftarda bir ortaya geldi. Dolmabahçe Sarayı’ndaki iftar yemeğinden daha sonra konuşan Erdoğan, şu sözleri kullandı:

Ulusal irade platformunda yer alan üç yüze yakın sivil toplum kuruluşumuzun bedelli temsilcileri, sizleri en kalbi hislerimle, hürmetle, muhabbetle hasretle selamlıyorum. Ramazanı şerifinizi Leyle-i Kadri’nizi ve Pazartesi günü vasıl olacağımız bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Rabb’imden bu mübarek gün ve gecelerin hürmetine milletimizi, Müslümanları ve tüm insanlığı rahmetiyle, mağfiretiyle, affıyla, rahmetiyle, merhametiyle. ihsanıyla kuşatmasını diliyorum. Siz kadim gönül dostlarımla yeniden bir ortaya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizleri bu iftar sofrasında buluşturan Rabb’ime hamd ediyorum. Sözlerimin çabucak başında geçtiğimiz hafta teröristler tarafınca hücuma uğrayan gençlik kuruluşumuzun nezdinde tüm sivil toplum kuruluşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi söz etmek istiyorum.

BU DAVA HAK DAVASIDIR

Ne terör örgütlerinin kalleş hareketleri ne de siyasetteki uzantılarının gaye göstermeleri, bizleri gençlerimiz başta olmak üzere milletimize hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Ulusal irade platformunda güç birliği yapan sivil toplum kuruluşlarımız endişeyi korkutan bir yürekle çalışmalarına devam edecektir. Türkiye’nin yakın tarihinin kıssasını sizlerle birlikte yazdık. İnşallah geleceğinin inşasını da bir daha tamamlayacağız. Kasımpaşa’da başladığımız seyahatimizin Beyoğlu’na oradan dalga dalga İstanbul’a akabinde Türkiye’ye ve nihayet dünyaya yayılan serencamında sizden daima yanımızda oldunuz. Vefanız, dostluğunuz, fedakarlığınız, uğraşınız, azminiz için her birinize farklı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu uzun ve meşakkatli seyahat sırasında kimi nefesi yetmediği için, kimi istikametini kaybettiği için kimi nefsine yenik düştüğü için başka düştüklerimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz bize daima hayrı öğütlerken yapılan hizmetleri takdir etme ve kusurların üzerini örtme tavsiyelerinde de bulundu. Biz de millete ve ümmete ziyan verecek ihanet düzeyine gelmedikçe kimsenin yanlışının peşinden gitmedik. Herkesi hizmetleriyle hatırlamayı tercih ettik. Ömrümüzü adadığımız dava şahıs değil beşer değil, nefis değil, hak ve hakikat davasıdır.

ESKİ TÜRKİYE GÜZELLEMESİ YAPANLAR VESAYET ARTIKLARIDIR

Hakka ve hakikate yönelen herkese bu davanın kapıları ebediyen açıktır, açık kalacaktır. Hiç elbet Rabbimiz her şeyin en doğrusunu bilir. En doğrusunu, en iyisini takdir eder. Bizlere de Mevla’nın hakkımızdaki takdirine ram olmak ittiba etmek düşer. Türkiye’nin son yirmi yılı cumhuriyetin kuruluşundan daha sonraki en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarının yaşandığı periyottur. Büyük bir siyasi ve ekonomik buhranın akabinde gelen 3 Kasım 2002 seçimleriyle adeta bir Anadolu ihtilali başlattık.. Ülkemizin önünde orijinal bir devrin kapılarını açan 3 Kasım seçimleriyle bir arada Türkiye milletimizin tamamı için daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla ekonomik kalkınma manasına gelen kutlu bir yola girmiştir. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya devri bilmeyenlerdir ya o devirde yaşayanların müsebbipleridir. Ya da periyottan nemalanan vesayet artıklarıdır. Bugün 2002 öncesinin Türkiyesiyle 2022 Türkiye’sini karşılaştıran ahlak vicdan ve izan sahibi herkes ülkemizin nereden nereye geldiğini bakılırsacektir.

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca iktisatta her yıl ülkemizi ortalama yüzde 5 büyüterek ihracat rekorları kırarak tarihi bir muvaffakiyete imza attık. Eğitimde hem altyapı eksikliklerini giderdik. Hem kaliteyi yükselttik tıpkı vakitte 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık. Sıhhatte ülkemizi cenazelerin borcundan dolayı hastanelerde rehin alındığı bir ayıptan kurtarmakla kalmadık. Vatandaşlarına birinci sınıf sıhhat hizmeti sunan uygar bir yer haline getirdik. Savunma endüstrinde yüzde 20 ile başladığımız süreci hamdolsun yüzde 80 oranında dışa bağımlılıktan büsbütün yerli savunma sanabir daha kavuşturduk. Artık ülkemizi kendi silahını, topunu, tankını, helikopterini, gemilerini insansız hava araçlarını üreten her yıl milyarlarca dolar savunma ihracatı yapan kuvvetli bir ülke haline dönüştürdük. Güvenlikte, terör örgütlerinin başlarını sonlarımız ortasında ve haricinde kendilerini en dokunulmaz hissettikleri yerde ezme kapasitesine ulaştık. Hukukta, adalete inancı bir daha tesis ederek, adalet hizmetlerinin kaliteli, süratli ve erişilebilir olmasını sağladık. O denli ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken onlara biz guguk devleti değiliz biz de hukuk devletiyiz.

BU ADAM TÜRKİYE’NİN SOROS’UYDU

İşte en son malum bir zatla ilgili verilen karar birtakım etrafları epey rahatsız etti. Pekala kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Ve bu adam Seyahat olaylarının perde gerisi koordinatörüydü. Ve yargımız onla ilgili en son sonucunı verdi ve bu kararda muhakkak etrafları ki malum çevrelerdir. Önemli manada rahatsız etti. Kusura bakmasınlar. Bu ülkede hukuk var. Bu ülkede yargı var ve bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini hakkın hükümran olması için bu sonucu verdiler, vereceklerdir. Artık biroldukça yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz vakit içinderda da bize kimi telkinlerde bulunanlar oldu. Biz de onlara dedik ki kusura bakmayın. Bizim ülkemiz bir hukuk devletidir. Siz Avrupa’nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu argüman ederek terör örgütünün sokaklarınızda, caddelerinizde uzunluk göstermesine evet diyorsunuz. PKK kendi paçavralarıyla caddelerinde uzunluk gösteriyor. Rastgele bir şey söylemiyorsunuz. Onlara ses çıkarmıyorsunuz. Türkiye’de ise atılan adımlar sizleri rahatsız ediyor.

ARTIK ATILAN ADIMA TABİ OLACAKSINIZ

En son AİHM ne dedi? AİHM, birinci derece mahkeme yahut üst derece sonucunı vermediği sürece biz bu noktada adım atamayız dedi. Ee buyurun. Artık karar da verildi. Artık bu karar verildikten daha sonra artık atılan adıma olağan olacaksınız. Olsanız da olmasanız da yargının bu sonucu uygulamaya girecektir. Hak ve özgürlüklerde yasakların karar sürdüğü bir Türkiye’den terörü övmediği, şiddeti savunmadığı sürece her insanın fikrini serbestçe tabir edebildiği öz itimat sahibi bir Türkiye’ye ulaştık. Kızlarımızın başörtüleriyle okula giremediği yahut başörtülü olan kızlarımızın üniversite kapılarında süründürüldüğü polislerin maalesef kızlarımızın başörtülerini başlarından çekip aldığı periyottan artık artık tüm güvenlik güçlerimizin onları teminat altına aldığı bir periyoda geldik. Hamd olsun bugünlere bizleri ulaştıran Allah’a hamdolsun.

BİLİNMEYEN AÇIK TÜM PRANGALARI PARÇALAYIP ATTIK

Demokraside, tek parti faşizminin ve darbecilerin ulusal iradeye vurduğu bilinmeyen açık tüm prangaları parçalayıp attık. Ulaşımda, ülkemizin dört bir yanını yollar, havalimanları, köprüler, süratli tren sınırlarıyla donattık. Güçte, çoğunluğu yerli ve yenilenebilir bir üretim kapasitesine eriştik. Sporda, ülkemize en ücra köşelerine kadar çağdaş tesislerle donattık. Emsal gurur tablolarına, tarımdan toplumsal siyasetlere kadar her alanda şahit olmak mümkündür. Tüm bu alanlarda cumhuriyet tarihimizde bizdilk evvel yapılanların tamamını beşe ona katlayan başarılara, yapıtlara, ıslahatlara imza attık. Türkiye’yi her bir ferdin vatandaşı olmaktan. iftihar edici, pasaportunu tüm dünyada gururla taşıyacağı bir ülke pozisyonuna getirdik.

BU VATANI TAŞERONLARIN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ

Ulusal iradeyi gasp etmeye çalışan müstevlilere Türkiye’yi eski o makus günlerine döndürmek isteyen muhterislere karşı sürekli teyakkuz halinde olmak için bu hislerimizi ve hafızamızı canlı tutuyoruz. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu mübarek vatanı ne teröristlere ne terör destekçilerine ne emperyalistlerin içimizdeki taşeronlarının insafına bırakmayacağız. İşte biz Kuzey Irak’ta şu anda yapmış olduğumuz harekatla beş tane şehidimiz oldu. Lakin altmış civarında teröristi etkisiz hale getirdik. Öldürdük. Ve parlamentonun ortasında ana muhalefetin sesi çıkmadı. Malum parti müsveddesi olan küme ise natürel nasıl bu biçimde yaparlar, nasıl ta oralara sarfiyatlar üzere tabirlerle önümüzü kesmeye çalıştılar. Ne derseniz deyin. Nerede terörist bulursak ister Gabar’da olsun ister Cudi’de olsun, ister Tendürek’te olsun, ister Bestler Deresi’nde oraya benim komandom girecektir ve girdik.

OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK

Artık bu işlerden taviz yok. Hudut. Sonun ötesinde 30 kilometre. Oraya kadar gireceğiz dedik ve girdik. Bundan daha sonraki süreçte de oralardaki operasyonlarımız devam ediyor, devam edecek. Millet ismine karar veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerimizin darbecileri yargılayarak hak ettikleri cezalara çarptırması demokrasimiz ismine büyük muvaffakiyettir ve kendilerinden gerçekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Vesayet periyotlarında darbecileri alkışlayan bir yargıdan bugün onlardan hesap soran bir yargıya gelmemiz Türkiye için değerli bir kazanımdır. 15 Temmuz ihanetinin hesabını hukuk önünde soran yargımız Yassıada utancından daha sonra ismini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.Şimdi artık ne Yassıada var, ne Yassı Ada var. Artık demokrasi ve özgürlükler adası var.

YARGIMIZ HUKUK VE ADALET DERSİ VERMİŞTİR

Seyahat olaylarıyla ilgili kararla yargımız yalnızca vicdanları rahatlamakla kalmamış bununla birlikte misal niyetleri taşıyanlara da hukuk ve adalet dersi vermiştir. İşte şu anda Taksim Meydanı’nda o Seyahat olaylarının malum olduğu yerlerde bir tarafta artık camimiz, öteki tarafta Atatürk Kültür Merkezimiz yesyeni farklı bir haliyle şu anda icrada. İnşallah o plan içerisinde daha diğer projelerimizde olacak. Milletimizle birlikte. Yargımız ne Türkiye haricindeki mahfillerin ne de onların sözcülüğünü yapanların şantajlarına boyun eğmeyerek bağımsızlığını ispat etmiştir. Türk yargısı imajın değil ülkenin ve milletin bekasının teminatı olan hukukun, adaletin peşinden sarfiyat. Kimi bölümlerin buram buram tehdit kokan mülevves lisanı bu tarihi sonucun ülkemiz için Türkiye’nin istikbali için ehemmiyetini gölgeleyemeyecektir.