Erdoğan’dan gençlere:Sabırla, yılmadan ve yorulmadan uğraş edin

TasFirin

New member
Erdoğan’dan gençlere:Sabırla, yılmadan ve yorulmadan uğraş edin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Gençlik Doruğu’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kelamlarına “Dün Srebrenitsa Katliamı’nın yıl dönümü niçiniyle andığımız Boşnak kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Üzerinden geçen 26 yıla karşın vahşice katledilen 8 bin 377 kardeşimizin acısı hâlâ yüreğimizi kanatmaya devam ediyor. Öte yandan Avrupa’dan Kanada’ya bize her seferinde özgürlük nasihati verenlerin tarihli ayıplar da birer birer dökülüyor” diye başladı.

çabucak sonrasında Gençlik Doruğu’nun başarılı geçmesi dileklerini ileten Erdoğan, “Bu platform kuruluşundan itibaren hayata geçirdiği projelerle değerli bir boşluğu doldurmaktadır. Platform ayrıyeten mecmualar, yurtlar, burslar ve başka projelerde gençlerimize eğitim hayatlarında dayanak olmaktadır” sözünü kullandı. Erdoğan, şöyleki devam etti:

– “Öncelikle muhatabımız olan gençlerin tasalarını, beklentilerini bilmemiz gerekiyor. Bilhassa bir kısım medya ve muhalefet, genci tanımak yerine genci tanımlamaya çalışıyor. Kendi o dar kalıplarına bakılırsa yaptıkları genç tarifi, milyonlarca insanı yaftalıyor.

– Gençlere ulaşmak, gençlerin hislerini istismar etmekle olmaz. Gençleri kazanmak için evvel onları çok hoş bir biçimde dinlemek, onlara kulak vermek, onlarla bir duygudaşlık gerekiyor.

‘Gençlerle her sohbetimizde bu ülkenin geleceğine dair umutlarımız daha da artıyor’

– Diyarbakırlı genç bir kardeşimiz Yusuf, onun davetine icabetle en son buluşmamızı 81 vilayetimizden konuklarımızla Diyarbakır Suriçi’nde gerçekleştirdik. Bir daha sonraki buluşmamızı Erzurumlu gençlerimizle yapmayı planlıyoruz. Gençlerimizle bir ortaya gelip hasbihal etmeyi sürdüreceğiz. Gençlerle her buluşmamızda, her sohbetimizde bu ülkenin geleceğine dair umutlarımız daha da artıyor. Tıpkı biçimde ben de gençlerimizi fazlaca seviyorum. Bu toplantılar vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki pırıl pırıl gençlere sahibiz.

– ‘Ne olacak bu gençliğin hali’ diyerek daima şikayet edenlere inat bizim gençlerimiz okuyor, araştırıyor, Türkiye’yi ve dünyayı takip ediyor. Gençlerimiz, büyüyen ve güçlenen bir ülkenin vatandaşları olduklarının şuuruyla geleceğe kendilerini en hoş biçimde hazırlıyor.

‘Ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz’

– İnşallah sizlerin çabalarıyla, sizlerin çabalarıyla gelecekte fazlaca daha güzel bir pozisyonda olacağız. Biz son 35 yıldır binlerce evladını bölücü terör örgütüne kurban vermiş, en parlak çocuklarını FETÖ’ye kaptırmış bir toplumuz. Tek bir gencimizin dahi heba bulunmasına, terörün yabanî dileri içinde yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz.

– Sizlerden yalnızca amaçlarınıza odaklanmanızı, ülkeniz, milletiniz ve kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi istiyorum. Lütfen ne kendine ne de milletine yararı olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına müsaade vermeyin.

‘Sizlerden sabırla, yılmadan ve yorulmadan inandığınız pahalar uğrunda gayret etmenizi bekliyorum’

– Bilimde, sanatta, sporda, teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız. Sizlerden sabırla, yılmadan ve yorulmadan inandığınız pahalar uğrunda çaba etmenizi bekliyorum. İnancınızla, ahlakınızla, vicdanınızla, birikiminizle çalışkanlığınızla gayrete devam ettiğiniz surece üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir zorluğun, aşamayacağınız hiç bir pürüzün olmadığına ben inanıyorum.

‘Son 19 yıldır halkımızın tamamı ile birlikte gençlerimiz için de çalıştık çabaladık’

– Bizler son 19 yıldır halkımızın tamamı ile bir arada gençlerimiz için de çalıştık çabaladık. Sizler için bir fazlaca adım attık. Gençlik merkezi sayısını 375’e, spor merkezi sayısını 3 bin 915’e çıkardık. Üniversite sayımızı 76’dan alıp 207’e çıkardık. Eğitim alt yapısını güçlendirmekten burslara kadar gençler için biroldukça adım attık.

– Öte yandan gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik. İnşallah bundan daha sonra da fırsat vermeyeceğiz. Tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”