Erdoğan’dan ABD’ye reaksiyon: Parasını verdik alamadık

TasFirin

New member
Erdoğan’dan ABD’ye reaksiyon: Parasını verdik alamadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum’da açıklamalarda bulundu.

“Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü kuvvetli bir biçimde savunurken, Rusya’ya yönelik akıl dışı siyasetlerle bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini çözmek maksadıyla pazar günü Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’le görüşeceğini de deklare etti.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ayrıntılar şu biçimde:

“Bölgemiz, ülkemiz ve tüm dünya için TRT Worl Forumu’n muvaffakiyet çıtasını her geçen yıl daha da üst taşıdığına inanıyorum. Medya, siyaset insanlarımıza şahsım ve milletim ismine teşekkür ediyorum. Forumu’n hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Önce insan prensibinden hareketle, gerçekleştirdiği projelerle yok görünenleri gösteren TRT misyonunu muvaffakiyet ile yerine getirmektedir.

Amacımız ülkemizle birlikte tüm dünyada yeterlinin, doğrunun ve hakikatin sözcülüğünü yapmaktır.

Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz bunun için ağır bir diplomasi trafiği oluşturduk.

İnsanlığın ortak geleceğinin selameti için herkes elini taşın altına koymak mecburiyetindedir.

‘Kimse bize hesap soramaz’

Rusya-Ukrayna savaşı can kayıplarının yanında, bölge ve dünya için insani ve politik önemli maliyetler oluşturdu. Tahıl krizini çözmek maksadıyla pazar günü sayın Putin ve Zelenskiy ile görüşmemiz olacak. Krizi çözüp tahıl koridorundan az gelişmiş ülkelere imkanlar gönderilecek.

Terör örgütlerine dayanak veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın sıkıntı olduğu açık. Teröristlerle verdiğimiz çabada kimse bize hesap soramaz.

Sınırlarımızın güvenliği için başlatmış olduğumız harekatları sonuçlandıracak iradeye sahip olduğumuzu herkese gösterdik

Terörle uğraş global işbirliği ile yapılmalı. Avrupa başta olmak üzere dünyanın en büyük tehdit gördüğü DEAŞ’a karşı en ağır darbeyi biz vurduk.Bu görüşümüzü alanda fiilen ispatladık. Bugün benim diyen ülkeler sanki DEAŞ’la çaba veriyor mu?

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü kuvvetli bir biçimde savunurken, Rusya’ya yönelik akıl dışı siyasetlerle bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık.

ABD’ye tepki

NATO’da birlikteiz, Yunanistan adalarını silahlandırıyorsunuz. Daha F-16 sorunu çözülmedi. Parasını verdiğimiz biçimde bu sıkıntıyı hala çözemedik.