Baklavacı magandaların davası sil baştan!

TasFirin

New member
Baklavacı magandaların davası sil baştan! Sanık avukatı bozma sonucunın yerinde olduğunu söylerken, mağdur Yunus Emre Bahçıvan sonucu eleştirdi. “Sanıklar bağırarak, küfür ederek ve beden lisanlarıyla bana ziyan verebileceklerini gösterdiler. Yolda ardımdan bir anda önüme geçip direksiyonu önüme kırıp durdular. Bir çocuğa bile o imgeleri izletseniz ne olacağını anlar. Şayet adalet var ise düzgün bir biçimde tecelli etmesini istiyorum. Ben duygusal düşünüyorum. Bu sonucun vicdansızca bir olduğunu düşünüyorum” dedi.

Olay, 2019 yılının Temmuz ayında İstanbul Pendik’te yaşandı. Baklava zinciri sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler trafikte yol verme tartışması yüzünden Yunus Emre Bahçıvan’ın aracına saldırdı, gebe olan Ayfer Bahçıvan ile eşine kaygı dolu anlar yaşattı.

O denli ki Hasan Sel, Bahçıvan ailesinin bulunduğu otomobile el ve ayaklarıyla vurarak aracın dikiz aynasını kırıp, aracın kaputunda tepindi. Dehşet dolu anlar kameralara yansırken, Ayfer Bahçıvan, “yapmayın, hamileyim” diye dehşet dolu çığlıklar attı, olay kamuoyunda büyük yankı buldu.

SANIKLAR CEZAYI ÇOK, MAĞDURLAR AZ BULDU

Olayın akabinde sanıklar Hasan ve Hüseyin Sel’i “hürriyeti tahdit” hatasından farklı ayrı 4 yıl 2 ay, “ulaşım araçlarının kaçırılması yahut alıkonulması” cürmünden da 10 ay olmak üzere toplamda 5’er yıl mahpusa çarptırdı. Sel ailesi cezayı epeyce, Bahçıvan ailesi ise az bularak itiraz etti.

İSTİNAF KARARI BOZDU

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi sanıklar hakkında verilen sonucu “Özellikle yol kesmediler, şahıslarına ziyan vermeden ayrıldılar” diyerek bozdu. Bozma sonucunın akabinde sanıklar hakkında yargılama bir daha başladı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 2 sanık da katılmadı. Mağdur Yunus Emre Bahçıvan’ın hazır bulunduğu duruşmada birinci vakit içinderda sanık avukatı İhtilal Dinçer, bozma sonucuna uyulmasını talep ederek, “Karar baştan sona bozulmuştur. Hüseyin Sel yanında olan hudutlu kardeşini engellemeye çalışmıştır” diyerek beraat sonucu verilmesini istedi.

“KARARI ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUM”

Mağdur Yunus Emre Bahçıvan ise bozma sonucunı şaşkınlıkla karşıladığını ve muhakkak kabul etmediğini belirterek, “Olayı şahsen ben ve eşim yaşadık. Sanıklar bağırarak, küfür ederek ve beden lisanlarıyla bana ziyan verebileceklerini gösterdiler. Yolda gerimden bir anda önüme geçip direksiyonu önüme kırıp durdular. Ziyan vereceklerini anladığım için kamera kaydına aldım. Bir çocuğa bile o imajları izletseniz ne olacağını anlar. Şayet adalet var ise düzgün bir biçimde tecelli etmesini istiyorum” dedi.

Sanık Hüseyin Sel’in kardeşini engellemeye çalıştığı tezini da kabul etmeyen mağdur Bahçıvan, “Eğer kardeşini engellemek istiyorsa yolumu kesmeyecek, kardeşinin inmesine müsaade vermeyecek, kendisi de bana saldırmayacaktı. Ben kendisinin de agresif olduğunu epey net bir biçimde gördüm” diye konuştu. İki kardeşin otomobilden birlikte indiğini anlatan Bahçıvan, “beraber bağırmaya başladılar. Beni engellemeseler ben esasen yoluma devam edecektim. Bu nasıl vicdansız bir karardır. Ben duygusal düşünüyorum. Bu sonucun vicdansızca bir olduğunu düşünüyorum” diyerek sonucu eleştirdi.

Dilek Kaya/Sabah