Bahçeli’den Biden’e: ABD kendisine çekidüzen vermelidir

TasFirin

New member
Bahçeli’den Biden’e: ABD kendisine çekidüzen vermelidir MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli parti genel merkezinde ‘Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Devir Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde katıldı. Burada yaptığı konuşmada Ukrayna krizi niçiniyle başta ABD ve AB ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına değinen Bahçeli, “Rusya’ya yönelik yaptırımlar hakikat bir yaklaşım değil” dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmasının hakikat olmadığını söyleyen Bahçeli, “Savaşa girmeden, savaşın öncülüğüne talip olmak, savaşı tahrik etmek üzere yaklaşımlara dikkat etmemek lazımdır. ABD, kendisine çeki tertip vermeli. Bu dünyanın ABD’ye soracağı fazlaca soru vardır. Bunlar Irak’tır, Afganistan’dır, Suriye’dir, terörist faaliyetlerdir. Bunları yaparken dünyadan ABD’ye ‘Bana ekonomik yaptırım uygulayın, ben vazgeçeyim’ dememiştir. Türkiye’yi de buna ortak etmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi muhalifleri toplumsal kargaşayı artırmak için söylenmedik kelam bırakmadı.

Bahçeli, “Bu milletin ve dünyanın ABD’ye soracağı fazlaca soru var. Bunlardan biri Irak, bir tanesi Afganistan, bir tanesi Suriye’dir. Terörist faaliyetlere sağladığı silahlandırmadır. Türkiye’yi bunu ortak etmek istiyor” diye konuştu.

Konuşmasında ikincisi düzenlenen Antalya Diplomosi Forumu’na da değinen Bahçeli, “Barış yolunda atılmış bir adımdır. Barış sağlayabilecek müzakerenin başlangıcı yapılmış ve başarılı olmuştur. İki ülkenin bakanını Antalya’da bir ortaya gelmelerinin kabulünün yanında Türkiye Dışişleri Bakanı’nın masada olması hakemlik olarak tanınması manasına gelir. Bu br başlangıçtır, kararın elde edilmesi için güzel bir adımdır. Türkiye’de kimi kısımlar bu adımları hazmedememektedir. Kimi basınımızın manşetleri barış gerçekleşmedi, barış olmadı üzere olumsuz tabirlerle toplumda gelişebilecek olan umudu şimdiden söndürmeye çaba etmişlerdir. Bu kolay bir iş değildir. Türkiye’nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik muvaffakiyet olarak görülmelidir” dedi.