Klause
New member
İlk yardım çantası
Acil durumlarda: Yürüyüş yaparken bunu daima yanınızda taşımalısınız.
Mevcut bağlantıyı kopyala
Ormanda yürüyüşten dağlarda yürüyüş turuna kadar: Engebeli arazide hareket eden herkes yaralanma riskiyle karşı karşıyadır. Acil durum çantasıyla ilk yardım sağlayabilirsiniz.
İçindekiler
Sıyrıklar ve kesikler, ayaklardaki kabarcıklar ve hatta kene ısırığı, açık hava etkinliklerinin tipik yan etkileridir. Tüm olasılıklara hazırlıklı olmak istiyorsanız, yürüyüş sırasında yanınızda her zaman bir ilk yardım çantası bulundurmalısınız: Normal acil durum çantalarının aksine, temel ekipman önemli ölçüde daha küçüktür (ve daha kompakttır). Aşağıda size dört farklı dış mekan modelini tanıtacağız ve küçük aşınma ve kesiklerin nasıl uygun şekilde tedavi edileceğine dair değerli ipuçları vereceğiz.
Bu yürüyüş ilk yardım çantasına ait
Araçtaki ilk yardım çantası için araçta hangi pansuman malzemesinin ne kadar bulundurulması gerektiğini belirten bir DIN standardı bulunmaktadır. Yürüyüş için ilk yardım çantasına ilişkin spesifikasyonlar bulunmamakla birlikte, hafif yaralanmalarda ilk yardım için temel ekipmanları yanınızda taşımanız tavsiye edilir. Bu, acil bir durumda aşağıdaki öğeleri içerir:
Not: Pansuman malzemelerinin miktarı planlanan yürüyüşün uzunluğuna göre belirlenmelidir.
Kompakt boyut: ilk yardım çantalarının karşılaştırılması
1. Döter
Deuter'dan İlk Yardım Çantası günübirlik yürüyüşler ve bisiklet gezileri için uygundur. 160 gramlık set hafiftir ve temel bakım için (tıbbi önerilere göre) gereken her şeyi içerir. Çepeçevre fermuar ve bel kemerine takmak için kullanılan halka sayesinde ilk yardım çantası her zaman elinizin altında.
2. Flexo
Zor durumda Flexeo'dan gezgin setleri İlk yardım yapabilmek için DIN 13167'ye göre gerekli tüm malzemeleri (yara spreyi ve kabarcıklı yara bantları dışında) bulacaksınız. Üreticiye göre, güvenilir yol arkadaşı yürüyüş ve dağcılık için olduğu kadar bisikletçiler ve motosikletçiler için de uygundur. Çanta, entegre bir karabina kancası kullanılarak sırt çantasına takılabilir.
3.Forclaz
Yürüyüş ve trekking turları için ilk iki ilk yardım setinin aksine, bu 80 parçalı çanta (üç bölme dahil) oldukça ağırdır – 730 gram ağırlığındadır. Forclaz su geçirmez. Üreticiye göre kesik, burkulma veya yanık gibi küçük yaralanmalarda ilk yardım için ihtiyacınız olan her şeyi içerir.
4.Sensiplast
En ucuzu, ancak daha az pratik değil Sensiplast ilk yardım çantası Yürüyüş, kamp tatili veya bisiklete binme sırasındaki küçük yaralanmaların tedavisi için farklı boyutlarda alçılar, yara pansumanları ve makaslar, tek kullanımlık eldivenler ve kompresler gibi 38 alet içerir.
Yaralanmalarda ilk yardım için ipuçları
Yeni bir yarayı tedavi etmeden önce aşağıdaki üç açık hava ilk yardım ipucunu gözden geçirin:
Ayrıca ilginizi çekebilir:
*Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantılarını içerir. Bu konuda daha fazla bilgi var Burada.
Acil durumlarda: Yürüyüş yaparken bunu daima yanınızda taşımalısınız.
Mevcut bağlantıyı kopyala
Ormanda yürüyüşten dağlarda yürüyüş turuna kadar: Engebeli arazide hareket eden herkes yaralanma riskiyle karşı karşıyadır. Acil durum çantasıyla ilk yardım sağlayabilirsiniz.
İçindekiler
Sıyrıklar ve kesikler, ayaklardaki kabarcıklar ve hatta kene ısırığı, açık hava etkinliklerinin tipik yan etkileridir. Tüm olasılıklara hazırlıklı olmak istiyorsanız, yürüyüş sırasında yanınızda her zaman bir ilk yardım çantası bulundurmalısınız: Normal acil durum çantalarının aksine, temel ekipman önemli ölçüde daha küçüktür (ve daha kompakttır). Aşağıda size dört farklı dış mekan modelini tanıtacağız ve küçük aşınma ve kesiklerin nasıl uygun şekilde tedavi edileceğine dair değerli ipuçları vereceğiz.
Bu yürüyüş ilk yardım çantasına ait
Araçtaki ilk yardım çantası için araçta hangi pansuman malzemesinin ne kadar bulundurulması gerektiğini belirten bir DIN standardı bulunmaktadır. Yürüyüş için ilk yardım çantasına ilişkin spesifikasyonlar bulunmamakla birlikte, hafif yaralanmalarda ilk yardım için temel ekipmanları yanınızda taşımanız tavsiye edilir. Bu, acil bir durumda aşağıdaki öğeleri içerir:
Not: Pansuman malzemelerinin miktarı planlanan yürüyüşün uzunluğuna göre belirlenmelidir.
Kompakt boyut: ilk yardım çantalarının karşılaştırılması
1. Döter
Deuter'dan İlk Yardım Çantası günübirlik yürüyüşler ve bisiklet gezileri için uygundur. 160 gramlık set hafiftir ve temel bakım için (tıbbi önerilere göre) gereken her şeyi içerir. Çepeçevre fermuar ve bel kemerine takmak için kullanılan halka sayesinde ilk yardım çantası her zaman elinizin altında.
- İçindekiler: Bandaj paketi (M ve G, steril), üçgen bez (polar), gazlı bez-elast, polar yara kompresi (steril), Leinaplast WSV seti (20 parça), Mediplast-sert (bant, korumalı), küçük makas, lateks Eldiven , düdük
2. Flexo
Zor durumda Flexeo'dan gezgin setleri İlk yardım yapabilmek için DIN 13167'ye göre gerekli tüm malzemeleri (yara spreyi ve kabarcıklı yara bantları dışında) bulacaksınız. Üreticiye göre, güvenilir yol arkadaşı yürüyüş ve dağcılık için olduğu kadar bisikletçiler ve motosikletçiler için de uygundur. Çanta, entegre bir karabina kancası kullanılarak sırt çantasına takılabilir.
- İçindekiler: Yapışkanlı alçı makarası, alçı çeşitleri, makas, dezenfektan mendil (2 adet), acil durum battaniyesi, tek kullanımlık eldiven (2 çift), içindekiler, bandaj paketi (12 x 10cm ve 10 x 8cm), bandaj bezi (80 x 60cm)
3.Forclaz
Yürüyüş ve trekking turları için ilk iki ilk yardım setinin aksine, bu 80 parçalı çanta (üç bölme dahil) oldukça ağırdır – 730 gram ağırlığındadır. Forclaz su geçirmez. Üreticiye göre kesik, burkulma veya yanık gibi küçük yaralanmalarda ilk yardım için ihtiyacınız olan her şeyi içerir.
- İçindekiler (sol cep): Büyük, orta ve küçük flasterler (8 adet), su geçirmez flasterler (8 adet), yağlı gaz pansumanları (3 adet, 7 cm×5 cm), kesilebilir alçı şeridi (1 adet, 6 cm×50 cm), termometre ve Temizleme bezler (10 adet)
- İçindekiler (orta cep): Elastik bant (2 adet, 7 cm × 4 m), elastik spor bandı (2 adet, 7,5 cm × 2 m ve 6 cm × 2,5 m), kendinden yapışkanlı bant (1 adet, 7,5 cm × 4,5 m), gazlı bez kompresleri , (6 torba 2,7,5 cm x 7,5 cm), kompresler (3 torba 2,10 cm x 10 cm), yara dikiş şeritleri (3 torba 2,10 cm x 10 cm), 3, 6 mm × 75 mm), acil durum battaniyesi, (160 cm × 210 cm),
Tuzlu su çözeltisi (5 × 10 ml), kullanma talimatı - İçindekiler (sağ cep): Nitril eldiven (1 çift, L), kağıt bant (2,5 cm × 5 m) ve tıbbi bant (1 adet, 1,25 cm × 10 cm), parmak karyolası (3 adet), kene cımbızı, sabun
makas, cımbız
4.Sensiplast
En ucuzu, ancak daha az pratik değil Sensiplast ilk yardım çantası Yürüyüş, kamp tatili veya bisiklete binme sırasındaki küçük yaralanmaların tedavisi için farklı boyutlarda alçılar, yara pansumanları ve makaslar, tek kullanımlık eldivenler ve kompresler gibi 38 alet içerir.
Yaralanmalarda ilk yardım için ipuçları
Yeni bir yarayı tedavi etmeden önce aşağıdaki üç açık hava ilk yardım ipucunu gözden geçirin:
- En önemli kural açık yaraya asla kirli parmaklarla dokunulmamasıdır. Bu nedenle ilk yardıma başlamadan önce mutlaka önce ellerinizi dezenfekte etmeli, ardından tek kullanımlık eldiven giymelisiniz.
- Bir aşınmanın veya kesiğin açık havada kirle temas etme olasılığı çok yüksek olduğundan, yarayı tercihen su bazlı bir yara spreyi ile temizlemeli ve ardından dezenfekte etmelisiniz. Mikroplar bu şekilde yok edilir.
- Küçük sıyrıklar veya küçük kesikler, temizlendikten ve dezenfekte edildikten sonra bir yara bandı ile kapatılmalıdır, ancak daha büyük yaralar için steril bandaj veya kompres kullanmak daha iyidir.
Ayrıca ilginizi çekebilir:
*Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantılarını içerir. Bu konuda daha fazla bilgi var Burada.