Windows 11’de vazife çubuğunun kaybbulunmasına niye olan bir sorun ortaya çıktı

XeaeX

New member
Önümüzdeki ay genel kullanıma sunulması planlanan Windows 11‘in son sürümlerinde bakılırsav çubuğunun kaybbulunmasına niye olan bir kusur ortaya çıktı. Microsoft’un Insider test programına katılan üyeler meseleye dikkat çekerek bu mevzuyla ilgili şikayetlerini lisana getirdi.

Kimi kullanıcılar toplumsal ağlarda ve şirketin forumunda son güncellemeden daha sonra ekranın altındaki bakılırsav çubuğunun kaybolduğunu yazdı. Bu kısım Başlat menüsünü ve sistemin öteki kimi öğelerini içerdiğinden, kaybolması işletim sistemi ile etkileşimi önemli biçimde kısıtlıyor.

Süreksiz tahlil sunuldu

Yapılan incelemelerde sorunun Dev ve Beta kanalları için yayınlanan sırasıyla 22449 ve 22000.176 numaralı derlemelerle ilgili olduğu belirlendi. Microsoft, kusura niye olan yapıların dağıtımını durdurdu ve sorunu gideren bir yama yayınlayacağını deklare etti.

Yazılım devi kullanıcılara sorunu süreksiz olarak çözebilecekleri bir sistem de sundu. Aşağıdaki adımları uygulayarak nazaranv çubuğunu geri döndürebilirsiniz:

• Adım 1: CTRL-ALT-DEL ile bakılırsav Yöneticisini açın.
  • Adım 2: misyon Yöneticisi’ni genişletmek için misyon Yöneticisi’nin altındaki “Diğer ayrıntılar”ı seçin.
  • Adım 3: “Dosya”ya gidin ve “Yeni misyonu çalıştır”ı seçin.
  • Adım 4: “Aç” alanına “cmd” yazın.
  • Adım 5: Aşağıdakini yapıştırın:
    reg delete HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionIrisService /f && shutdown -r -t 0
  • Adım 6: Enter tuşuna basın, PC’niz bir daha başlatılacak. bir daha başlatıldıktan daha sonra her şey olağana dönmüş olacak.