Windows 11 ile birlikte işletim sisteminden kaldırılan özellikler muhakkak oldu

XeaeX

New member
Microsoft, bir daha ele alınmış bir dizayna, Android uygulamalarını çalıştırma özelliğine ve baştan yaratılmış bir mağazaya sahip Windows 11‘i tanıttı. Ayrıyeten şirketin, bu işletim sistemine geçişte kullanımdan kaldıracağı bir dizi Windows 10 özelliği de aşikâr oldu.

Ayrıyeten Bkz. “Google bir bilgisayar programcısını seri katile dönüştürdü”

Windows 11’den kaldırılacak Windows 10 özellikleri

Cortana
– Kullanıcılar Windows 11 ile birlike artık bu sesli asistana veda edecek. Ülkemizde esasen kullanılamıyordu.
Canlı Karolar – Başlat menüsünde artık kaos yok. Microsoft, bu tahlili geliştirmek için mümkün olan her yolu denedi, fakat artık Windows 11’den kaybolacaklar.
Tablet modu – İşletim sisteminin yeni sürümünde artık bu mod olmayacak.
Skype – Tahminen bu bir ipucu ve Microsoft bu hizmetin fişini çekme niyetinde? Ne olursa olsun, artık pak bir yüklemeye dahil edilmeyecek.
OneNote – Skype’tan daha sonraki not alma uygulaması, önce yüklenmiş yardımcı programlardan hariç tutulacak.
Paint üç boyutlu ve üç boyutlu Viewer – Skype ve OneNote ile bir arada bu iki programın işletim sisteminden kaldırılacağını belirtmekte yarar var. Fakat istenildiği takdirde Microsoft Store’dan indirilebilecekler.
Internet Explorer – Artık bu efsanevi internet tarayıcısının yerini Edge alacak.
bakılırsav Çubuğu’nun pozisyonu – Kullanıcılar ayrıyeten misyon çubuğunun pozisyonunu değiştirme yeteneğini de kaybedecekler.

Bunun çabucak hemen en son liste olmadığını belirtmekte yarar var. Microsoft, Windows 11’in son sürümünün piyasaya sürülmesinden hemilk evvel epey sayıda duyuruyu paylaşmaya yemin ettiği için mutlaka bunlardan daha fazlası ortaya çıkacaktır.