Windows 11 birinci testlerde Windows 10’a yenildi: Daha yavaş

XeaeX

New member
Teknoloji uzmanları, bu ay sonunda resmi olarak piyasaya sürülmesi gereken Windows 11 sürümünü incelemeye aldılar. Çünkü PC’ler için en tanınan işletim sisteminin yeni sürümünde performansın nasıl değişeceğini bilmeleri gerekiyordu. Bunu belirlemek için, Microsoft’un işletim sisteminin iki sürümünü çalıştıran tıpkı konfigürasyona sahip bilgisayarlarda sentetik testler yapıldı.

Ayrıyeten Bkz. “Windows 11 fiyatsız mi olacak? İşte merak edilenler” İlginizi Çekebilir Windows 11 fiyatsız mi olacak? İşte merak edilenler

Windows 10 ve 11 için Geekbench testinin sonuçları neredeyse birebirdi, lakin PCMark 10‘da, bilhassa Intel işlemciye dayalı bir bilgisayarda, platformun eski varyasyonunun üstünlüğü kaydedildi. Cinebench R23 tek iş parçacıklı performans testleri, her iki platformun da kararlılığını gösterdi, fakat Windows 10 fazlaca iş parçacıklı testte halefinden daha uygun performans gösterdi.

Windows 10 daha üretken

Windows 11
‘in, Windows 10’dan daha yeterli performans gösterdiği tek kriter, web uygulamalarının suratını test etmek için kullanılan Speedometer 2.0 testlerinde ortaya çıktı. Burada Windows 11, Windows 10’dan %15 daha fazla puan almayı başardı.

Uzmanlar, neredeyse tüm sentetik testler açısından, mevcut işletim sisteminin yenisinden daha üretken olduğu kararına vardı. Windows 11’in süratiyle ilgili meselelerin, eserin piyasaya sürülmesinden daha sonra düzeltilecek olan optimizasyon ve kimi uyumluluk nüansları ile alakalı olduğu belirtiliyor.

Windows 11 resmi olarak 24 Haziran tarihinde tanıtılacak. Windows 10, 8.1 ve 7 kullanıcılarının güncellemeyi fiyatsız olarak almaları bekleniyor.