Uzayda birinci sinema 2022’de vizyona girecek

Hasan

New member
Geçtiğimiz 5 Ekim’te Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden MS-18 uzay aracı ile “Challenge” isimli sinemanın çekimi için Milletlerarası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen ve 17 Ekim’de dünyaya dönen kozmonot Oleg Novitskiy, direktör Klim Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild, Moskova’daki Yuri Gagarin Kozmonot Hazırlama Merkezi’nde basın toplantısına katıldı. Kazakistan’a indikten daha sonra uçakla Moskova’daki merkeze getirilen ve burada 2 haftalık rehabilitasyona tabi tutulan sinema grubu uzayda yaşadığı anları kamuoyuyla paylaştı.

Direktör Klim Shipenko sinemanın bütçesinin gişe gelirinden çıkarılabileceğini söz ederek, “Beklentim büyük. Sinemanın karşılığını alabileceğini düşünüyorum. Büyük paralar kazanabiliriz. Bu hayal değil. Dünyadan ilgi epey fazla. Dünyanın birfazlaca farklı ülkesinden bize yazanlar var. Bana o denli geliyor ki sinema memleketler arası bir muvaffakiyete ulaşırsa bütçesini çıkarabilir” dedi.

Uzaydaki çekimlerde 30 saatlik manzara elde ettiklerini belirten Shipenko, “Yaklaşık 30 terabaytlık çekim yapıldı. Bu 30 küsur saate tekabül ediyor. Sanırım sinemanın kurgusundan daha sonra uzay çekimleri 25-30 dakika içinde olacak” diyerek projenin uzaydaki kısımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Shipenko ayrıyeten kendi projelerinden daha sonra dünyada sinemaya bakış açısının değişeceğini de savundu.

Uzaydaki tecrübelerini ve dünyaya dönüşünden daha sonraki alışma sürecini anlatan Rus aktrist Yuliya Peresild ise, “Kendimi çok keyifli ve kuvvetli hissediyorum. Uzay istasyonundan döndükten daha sonra tüm objeleri elimle tutma hissi oluşuyor. Objelerin bir saniyede elimden uçup gideceğini düşünüyorum. Her anımı milletlerarası uzay istasyonundaymışım üzere yaşıyorum” dedi.
Peresild uzayda Rus kosmonotlar tarafınca dayanak verildiğini belirterek, “Anton Shkaplero, Oleg Novitskiy ve Pete Dubrov uzaydaki çekimlerimiz sırasında bize yardımcı oldu. Yapmaları gereken biroldukca ile karşın geceleri bile bize yardım ettiler. Kendilerine bunun için teşekkür ederim” formunda konuştu.

Sinemanın 2022’de vizyona girmesi planlanıyor.