Sedat Peker’in argümanlarında ismi geçen Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu!

TasFirin

New member
Sedat Peker’in argümanlarında ismi geçen Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu! Organize cürüm örgütü liderliğiyle suçlanan Sedat Peker’in, eşi Ünsal Ban’la ilgili tezlerinde ismi geçen ve Ban’a bıçak çektiği manzaralar yayınlanan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu.

Habertürk muharriri Nagehan Alçı’ya konuşan Taşkesenlioğlu, ‘tek suçunun’ Ban’dan ayrılmak istemesi olduğunu, tüm hataları ortaya çıkacak diye başına bunların geldiğini tez etti.

Taşkesenlioğlu, “Ben bayan cinayetinin alasını yaşadım, üçüncü sayfa haberlerine mevzu oldum ben canlı diri öldüm!” dedi.

30 sene evvel ölen babasına iftira atıldığını, konutundan manzaralar yayınlandığını tabir eden AK Parti’li vekil, “niçin bu acıları ben yaşadım?” diye sordu.

AK Parti’li vekil, “O süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Emine Erdoğan’a gidip yaşadıklarınızı anlatmayı niye düşünmediniz” sorusunu “Şimdiki aklım olsa masraf anlatırdım Nagehan Hanım fakat evlenirken şahit yapmışım, bunları anlatmak olmaz üzere geldi, gitmedim” diye yanıtladı.

KİMİ KAST ETMİŞTİ?

Taşkesenlioğlu, elinde bıçakla görülen görüntüde söylemiş olduği “Lanet olsun size de kazandığınız paraya da” tabirinde ‘siz’ diye bahsetmiş olduğu kişinin Ünsal Ban ve Ban’ın erkek kardeşi olduğunu belirterek “O ikisi tüm kriminal işleri yaptılar” dedi. AK Parti’li vekil kendi ağabeyini kast etmediğini lisana getirdi.

Taşkesenlioğlu, niye boşanmadığına dair soruya “Bana şantaj yapıyordu, çekindim” dedi.

Taşkesenlioğlu, Ban hakkındaki yolsuzluk argümanıyla ilgili şunları söz etti: “O argümanları sözlendikten daha sonra öğrendim, aslına bakarsanız bir birçoklarını sildirmişti, kayıtlarda yoktu, son süreçte bir daha sirkülasyona girdi suçlamalar. Benim öğrendiğim üniversite bütçesinden ikram almak üzere birkaç şeydi, nişanlanırken vazgeçme noktasına geldim lakin vazgeçemedim işte.”

‘AĞABEYİM KONUTUMUZU BASTI’

AK Parti’li vekil, SPK başkanlığı yapan ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Ban’ın borsada manipülasyon yaptığı, Taşkesenlioğlu’yla ‘içeriden bilgi alıp para kazandığı’ tezine dair şunları söylemiş oldu:

“Abim Nisan 2021’de konutumuzu bastı, Ünsal’ın ismini kullanarak insanlardan para aldığını duymuş. İsmimi masalara meze ediyormuşsun, dedi. tekrar da konuşmadı Ünsal’la, annemin cenazesinde dahi konuşmadı. Abim ile Ünsal Ban, o kriminal borsa işlerinde ortak değil. İnanın bana.”

Zehra Taşkesenlioğlu boşanma sürecinde Ban’a verdiği 2.5 milyon doları talep etmesiyle ilgili şunları kaydetti:

2.5 milyon doları Ünsal’a ofis alması için 2019’da verdim. bu biçimde TL karşılığı bugünkü üzere değildi, 10-11 milyon TL idi. Ben siyasetin yanı sıra bir işbayanıyım. Bu sayıları bir iş insanı verebilir. Bakın evliliğimizde birinci bir sene her şey fazlaca uygundu, benim ayağım yerden kesilmiş üzereydi. O ruh hali ile bana ‘Şirketini sürücüye devret, esasen milletvekilisin, ilgi üzerinde’ deyince bunu sorgulamadım. Ünsal biz evlenirken ‘Benim ABD’de Yağlıdere metodu ile götürdüğüm 3.5-4 kg altınım var’ diyordu.”

YAT İDDİALARI

Taşkesenlioğlu, yat satın almasıyla ilgili savlara dair ilgili şunları söylemiş oldu: “2019’da yeni evlenmiştik, babası vefat etti. 10 gün daha sonra Atina’ya tatile gittik. Dönünce ‘Ben sana yat alayım’ dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, bayan kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. birinci vakit içinderda 1 milyon 750 bin TL kıymetinde yat aldık, Bodrum’daydı. Ancak astarı yüzünden kıymetli oluyor, liman vergisi, kaptan vs… Geçen sene sattık onu.” (Temmuz ayında alınan milyonlarca avro kıymetindeki yat) O çok değerli tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. aslına bakarsanız ben artık boşanma basamağına gelmişim niye bu biçimde bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok.”

NE OLMUŞTU?

Organize cürüm örgütü liderliğiyle suçlanan Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Konseyi (SPK) lideri Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini sav etmişti. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, sonrasındasında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak kelam konusu danışmanlık şirketinde bir ortaya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise kelam konusu savları doğrulamıştı.

Peker tezlerinin devamında Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban’ın çektiğini belirttiği bir görüntüyü da paylaşmıştı. Görüntüde Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçakla “İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz” diye bağırdığı görülüyordu. Görüntünün paylaşılmasının akabinde Ban, Peker’in argümanlarını kabul etmiş lakin görüntüyü kendisinin göndermediğini söylemişti.

Peker ise, “Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kere görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun konutta otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan daha sonraki gizlice çekmiş olduğu imajları bana yolladı” sözlerini kullanmıştı.

ÜNSAL BAN TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan Ağustos 2022’de AK Parti’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira (2,5 milyon dolar) tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıyeten çiftin yaklaşık 5 milyon avroya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma evresindeki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine Ban, Muğla’nın Milas ilçesinde boşanma evresindeki eşi Zehra Taşkesenlioğlu’na ilişkin şahsi dataları organize hata örgütü önderi ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

ONLARCA YIL MAHPUSLARI İSTENDİ

Zehra Taşkesenlioğlu’nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ise geçen haftalarda tamamlanmış eski Rektörü Ünsal Ban hakkında, ‘özel ömrün kapalılığını ihlal’, ‘verileri hukuka alışılmamış olarak verme yahut ele geçirme’ ve ‘suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ cürümlerinden 14 yıla kadar, Peker hakkında, ‘özel hayatın kapalılığını ihlal’, ve ‘verileri hukuka muhalif olarak verme yahut ele geçirme’ hatasından 10 yıla kadar mahpus istemiyle iddianame düzenlenmişti.