Sedat Peker’i en hayli üniversite mezunları takip ediyor

TasFirin

New member
Sedat Peker’i en hayli üniversite mezunları takip ediyor Organize kabahat örgütü kurduğu belirtilen Sedat Peker’in görüntüleri Türkiye’nin gündemini belirlerken Metropoll Araştırma Sedat Peker’i vatandaşa sordu.

CİNSİYETE NAZARAN

Sedat Peker’in görüntülerini izlediz mi halindeki sorunun cinsiyete bakılırsa dağılımı dikkat çekti.

Bayanların yüzde 16.6’sı Sedat Peker’in görüntülerinin tamamını izlediğini söz ederken adamların yüzde 30.8’i görüntülerin tamamını izlediklerini söylemiş oldu.

Bayanların yüzde 21.1’i bir kısmını izlediğini söylerken bu oran erkeklerde yüzde 29.3 olarak görüldü.

Bayanların yüzde 16.6’sı görüntüleri izlemediğini lakin haberdar olduğunu söylerken bu oranın erkeklerde yüzde 11’de kalması dikkat çekti.

Bayanların yüzde 45.8’i Peker’in görüntülerinden haberim yok cevabını verirken adamların yüzde 28.8’i haberim yok karşılığını verdi.

YAŞA NAZARAN

18 ile 40 yaş içindeki vatandaşların yüzde 23.3’ü “Evet tümünü izledim”, yüzde 25.1’i “Evet bir kısmını izledim”,

yüzde 14.9’u “Hayır izlemedim fakat haberdarım”, yüzde 36.7’si “videolardan haberim yok” diye karşılık verdi.

41 yaş ve üstü vatandaşların yüzde 23.6’sı görüntülerin hepsini izlediğini söylerken bir kısmını izleyelenlerin oranı yüzde 25.1.

41 yaş üzerindekilerin yüze 37.4’ü ise görüntülerden haberlerinin olmadığını söz etti.

EĞİTİM DURUMUNA NAZARAN

Eğitim durumuna göre incelendiğinde Sedat Peker’in görüntülerini en hayli takip eden Üniversite mezunu ve üstü bireyler oluşturuyor.

Lise mezunu vatandaşların yüzde 26’sı görüntülerin tamamını izlediğini tabir ederken bu durum Ortaokul mezunu ve altı şahıslarda yüzde 18’lere kadar düşüyor.

Ortaokul mezunu vatandaşların yüzde 49.2’si ve Lise mezunu vatandaşların yüzde 24.9’u görüntülerden haberinin olmadığını söylemiş oldu.

Metropoll araştırma kurucusu Özer Sencar anket neticeleriyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Sedat Peker’in görüntülerini izleyenlerin yaş ve eğitim durumlarına bakılırsa dağılımı.

İzlenme yaşa göre farklılık göstermiyor lakin eğitim düzeyine bakılırsa bariz biçimde farklılaşıyor” tabirlerini kullandı.

İşte o sonuçlar: