Saraçhane’de tarihi buluşma! Altılı Masa alana indi

TasFirin

New member
Saraçhane’de tarihi buluşma! Altılı Masa alana indi İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve mahpus cezası sonucu daha sonrası Saraçhane’de düzenlenen aktifliğe altılı masadan siyasetçiler de katıldı.

5 PARTİ ÖNDERİ KATILDI

Etkinliğe GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu iştirak sağladı. Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’nun yerine vekili Sabri Tekir’in katıldı.

‘HER ŞEY ÇOK HOŞ OLACAK’ SLOGANLARI

Alana gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve ‘Her şey hayli hoş olacak’ sloganlarıyla İmamoğlu’na dayanak verdi.

İLK KONUŞMA İMAMOĞLU’NDAN

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7ay mahpus cezası ve siyasi yasak sonucundan akabinde 6’lı masanın başkanları CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, İBB Başkanlık binasının bulunduğu Saraçhane’de İmamoğlu’nun makam odasında bir ortaya geldi.

“BURASI MİLLETİN EVİ”

İlk konuşmayı İBB Lideri Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu takviyeye gelen binlerce kişiyi “Demokrasiye inanan bu?yu?k Tu?rk milleti, hepiniz güzel geldiniz sefalar getirdiniz. Burası Saraçhane, burası sizin konutunuz. Burası milletin meskeni. Burada siz ne derseniz o olur” kelamları ile karşıladı. Coşkulu kalabalığa “Ama evvel bana şu sorunun yanıtını bir verin” diye seslenen İmamoğlu şunları söylemiş oldu:

*Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyor bu beşerler? 31 Mart’ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. ‘Zarfa attığınız 4 oy pusulasından 3’i geçerli, Büyükşehir Belediyesi için kullandığınız oy ise geçersizdir’ dediler. Sizin tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler, seçimi yenilediler.

*Sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediyesine evvelce kamu bankalarından bol ölçüde kredi verirlerdi… Sizin seçtiğiniz idareye tam 3.5 yıldır 1 kuruş vermiyorlar. Sizin seçtiğiniz idare, hayli daha uygun şartlarla dışarıdan kredi bulup getiriyor, bu kez da aylar yıllar geçiyor, bir imza atıp onay vermiyorlar.

*Sizinle ne alıp veremedikleri var? Sizden ne istiyor bu beşerler? örneğin evvelce bu kentteki taksilerle ilgili kararları sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediyesi alırdı. ‘Hayır’ dediler, ‘artık taksi konusunda kararlar İstanbul’dan değil, Ankara’dan alınacak.’ örneğin, evvelden, Seyahat Parkının mülkiyeti sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediyesi’ne aitti. ‘Yok’ dediler, ‘Gezi Parkı artık bir vakfa ilişkin olacak.’ Daha onlarca örnek sayarım ancak vaktinizi almayayım…

“2 KEZ SEÇTİNİZ, MAHPUSA ATMAK İÇİN KARAR ÇIKARTTILAR”

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyleki:

*Siz bir kez değil, iki sefer üst üste bir belediye lideri seçtiniz. Onlar, sizin seçtiğiniz belediye liderini bakılırsavden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Üstelik, baktılar mahkemenin hakimi istedikleri üzere karar vermeyecek, onu sürüp diğer bir hakim getirterek çıkarttılar bu sonucu. Allah aşkına, bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne alıp veremedikleri var? Sizden ne istiyor bu beşerler?

*Kalabalıktan yükselen “hükümet istifa” sloganlarına İmamoğlu “Öyle kolay kaçmak yok onları gönderecek 6 siyasi partinin başkanı burada” karşılığını verdi.

“BU ÜLKEYİ YÖNETENLER AĞIR HASTA”

*Ben size söyleyeyim; bu ülkeyi yönetenler hasta, tıpkı vakitte ağır hasta. Bu ülkeyi yönetenlerin epeyce ağır bir alerji sorunu var. Milletin iradesine karşı alerjileri var bunların. Ulusal irade kendilerinden yana şekillenirse sorun yok. Fakat diğer türlü şekillenirse bunlarda alerji hastalığı başlıyor.

*Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ne hukuk ne ahlak, ne din ne iman… hiç bir şeyi gözleri görmüyor. Bugün burada bu denli büyük bir kalabalığı harekete geçiren, ortak vicdandır. Hepimizi birleştiren haksızlığa, tıpkı vakitte apaçık haksızlığa, adaletsizliğe şahit olmaktır.

“BU BİR ADALET REFLEKSİDİR”

*Milyonlarca kişi harekete geçiyor demokrasi için ayağa kalkıyor. Bu bir adalet refleksidir. Bu isteğin kalktığının delilidir. Bunlar açıkça vicdansızlığın olduğu, haksız yere milletin mağdur edildiği anlarda olur. Dün de oldu, artık de oluyor. Milletin iradesine alerjin var ise, seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, siyaset miyaset yapmayacaksın.

*16 milyon İstanbullu senin gözünde bir ve eşit değilse… 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bir ve eşit görmüyorsan, “ben bu ülkeyi yönetiyorum” demeyeceksin. Zira sen bu ülkeyi yönetmiyorsun. Sen, birtakım çıkar kümelerini, seçilmiş dernekleri, yakın aile vakıflarını, birtakım karanlık odakları yönetiyorsun. İstanbul’da bir israf tertibi kurdular ve sonsuza kadar sürsün istiyorlar.

KILIÇDAROĞLU: ADALET YA GELECEK YA GELECEK

Saraçhane’deki demokrasi buluşmasında İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun akabinde kürsüye CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu’nu İmamoğlu, sahneye çağırdı. “İktidar” sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu “İktidar olacağız hiç merak etmeyin” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu:

*Bir, Mevlana der ki ‘Adalet, kutup yıldızı üzeredir.’ Yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner. Bugün bizi buraya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Ancak hepinizin huzurunda kelam veriyorum. Adalet ya gelecek ya gelecek.

* İki; adaleti dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde adaletsizlik olur.

* Üç, adaleti dağıtacak kişi hükümdarın sofrasına, sultanın, sarayın sofrasına asla oturmayacak. Zira sofraya oturan alimin verdiği fetva yanlıştır ve hakikat olmaz.

*Dört, ulusal irade 1921 ve 1924 Anayasalarının birinci unsuru şudur “Hakimiyet bilakaydüşart milletindir”. Bugünkü lisanıyla yeni anayasada ve meclisin duvarında yazılı olan “egemenlik kayıtsız kuralsız milletindir. “Milletin iradesine bugün darbe vurulmuştur. 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur. Biz ulusal iradeyi bir daha ancak bir daha inşa edeceğiz.

*Beş; bugün yaşadığımız Türkiye’de adalet artık temel bir Türkiye sıkıntısına dönüşmüştür. Zira sokakta rastgele bir vatandaşa sorun. Bu ülkede adalet var mıdır diye. Emin olun büyük bir kısmı ‘bu ülkede adalet yoktur’ diyecek. Lakin bizler lakin bizler 6’lı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve adaleti bu ülkeye kesinlikle fakat kesinlikle getireceğiz.

“BİR DAHA BU GÖRÜNÜMLERİ YAŞAMAYACAKSINIZ”

* Bugün Türkiye’de hiç kimse kendisini inançta hissetmiyor. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku var. Dayısı olana kimse ses çıkarmıyor. Fakat bir genç tweet attığı vakit sabahın köründe kapısı çalınıyor. Gözaltına alınıyor. Bu görüntüyü bitireceğiz. Hiç kaygı etmeyin. Asla ve asla tekrar bu görüntüleri yaşamayacaksınız.

BABACAN: ÇOK ÖFKELİYİZ

Saraçhane’deki demokrasi buluşmasında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha sonra DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan konuştu. Babacan, konuşmasında şunları söylemiş oldu:

*Biliyorum fazlaca öfkelisiniz. Hepimiz epey öfkeliyiz. Olanları kabul etmiyorum. Bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu reddediyorum.

*Ekrem İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Daha birkaç ay evvelce Canan hanıma yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum.

*İktidarın seçimi kaybettiği belediyelere atadığı kayyumlarla rövanş almasını reddediyorum. Onun için buradayım. İsyanımızı, feryadımızı tüm İstanbul duysun diye buradayım. Nedir bu çektiğimiz?

*Devlet gücünü eline geçiren başlıyor aşağıdakileri ezmeye. Başlıyor kendi sevmediklerini ezmeye, zulmetmeye…

“DÜNÜN EZİLENİ ERDOĞAN ÜSTE ÇIKINCA EZMEYE BAŞLADI”

*Daha dünün ezileni Sayın Erdoğan, üste çıkınca diğerlerini ezmeye, zulmetmeye başlıyor. Sandık günü daima birlikte karşılığımızı vereceğiz inşallah. Sayılı gün çabuk geçer. İşte biz bu ülkede yaşanan nöbetleşe zorbalığa karşıyız. Adalet olsun istiyoruz.

*Bu millet 24 Mayıs’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta silahla, topla tüfekle demokrasiye kast edenleri tarihin tozlu sayfalarına gömmüş bir millettir. Bu millet, Nazım Hikmet’lere, Ahmet Kaya’lara, Necip Fazıl’lara, Halide Edip’lere zulmedenleri, tarihin tozlu sayfalarına gömen bir millettir.

*İnanın bu millet, yargı oyunlarıyla kendi iradesini görmezden gelenlere en düzgün karşılığı birinci seçimde verecektir.

*Unutmasınlar, Türkiye birden büyüktür…

GÜLTEKİN UYSAL: ÇOK ÜZGÜNÜZ

*Bu yaşananlardan dolayı fazlaca üzgünüm. Kâfi kelam milletindir diyorum.

*Milli iradenin önüne set çekilmez. Millet o duvarı yıkıp atmıştır. İşte bugün de bu bitmeyen kin ve garez dün Ekrem İmamoğlu’na bu cezayı verdiler. Lakin bilsinler ki bu sonucun milletin vicdanında bir kararı yoktur.

*Bakmayın bunların isimlerinde Adalet ve Kalkınma bulunmasına. Buradan haykırıyorum, isminiz ak olacağına alnınız ak olsaydı.

*İşaret fişeğini buradan yaktığımız demokrasi gayretimiz taçlanacak.

*Bu millet bu kadar berbatlığı hak etmiyor.

DAVUTOĞLU: KORKMADIK, KORKMAYACAĞIZ

*Hangi partiden olursa olsun, her insanın hak ve hukukunu koruyacağız.

*Biz hiç bir vakit korkmadık ve korkmayacağız.

*Buradan iktidara sesleniyorum; sakın bağımsız yargı demeyin zira biz gerçeği biliyoruz.

*Yargı bir sefer daha siyasallaştı. Güç sahiplerine sesleniyorum, milletin vicdanına dönün.

*Dün Türk yargısı ismine kara bir gündü. Buradan yargı mensuplarına sesleniyorum; sakın korkmayın, yarın biz Altılı Masa olarak sizin ardınızda duracağız.

*Gelecek derdi yaşayan vatandaşlarımız biz yeni bir Türkiye için yola çıktık. Amacımız, kimsenin fikir ve niyetini gündeme getirirken ‘terörist’ diye suçlanmadığı bir ülke inşa etmek. Altılı Masa Türkiye’nin, halkın masasıdır.

*Önümüzde bir seçim var. Bu seçim yalnızca bir seçim değildir. Bu seçim yoksulluğa karşı onurluca yaşama seçimi, yasaklara karşı özgürlüklerin seçimidir. Bu seçimi kimse kaybetmeyecek, halk kazanacak.

*Buradan iktidara sesleniyorum; bu masa kurtlar sofrası değil, Halil İbrahim sofrasıdır. Ve bu masa asla dağılmayacak.

AKŞENER O ATKININ ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

Sahneye çıkan YETERLİ Parti önderi Meral Akşener, İBB Lideri İmamoğlu’na bir atkı verip kıssasını anlattı. Akşener, şunları söylemiş oldu;

*Öncelikle aziz milletim, aziz İstanbullular kalbimiz, beynimiz gençler… Bugün burada büyük bir haksızlığa karşı toplandık.

*Dün buradan ayrılırken Değer Doğan isimli bir kız önümüzü keserek bana bir atkı verdi ve Ekrem İmamoğlu’na vereceksin dedi. Bu atkı adaletin atkısıdır.

*Yüz yıl evvel olduğu üzere bugün de egemenlik kayıtsız kuralsız milletindir diyenler burada. Yüz yıl evvel verilen bu sonucun, iradenin temsilcileri burada.

*İstanbul’dan kayıtsız kuralsız milletindir diyenleri duymayanların olduğu yerde biz buradayız.

*Bir tiyatroya oyunu oynayanlara seslenip ‘saray sizinse Saraçhane bizimdir, zulüm sizinse sandık bizimdir.’ Demokrasi bizim, sandık ve bu irade bizimdir.

“BU KARAR SİYASİ BİR KARAR”

Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’nun vekili Sabri Tekir de konuşmasında şu sözleri kullandı;

*İBB Liderimiz sayın Ekrem İmamoğlu hakkında bir karar verilmiş bulunmaktadır. Bu kutlu beldenin şehremini hakkında bir karar verilmiş bulunmaktadır. Verilen bu sonucu kamu vicdanı asla ve asla türel olarak kabul etmemiştir.

*Bu verilen karar kamu vicdanında siyasi bir karar olarak algılanmıştır. Tıpkı senelerca evvel bir daha tıpkı yerde, tıpkı makamda bulunan kişi için okuduğu şiir niçiniyle verilen bir sonucu algıladığı üzere. Fakat her insanın bildiği bir gerçek vardır. Bu tarihi gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum.

*Tarihin çeşitli periyotlarında tekraren deneyim edilen gerçektir bu. Dünden bugüne adalet düzeneğini şahsi ve siyasi hesaplarla bu düzeneğe müdahale edenler kesinlikle ve kesinlikle vakit içerisinde kaybetmişlerdir.

*Eğer bu biçimde bir müdahale var ise, ki kamu vicdanı bunun varlığını kabul etmektedir. Buna müdahil olanlar elbet bir daha kaybedeceklerdir. Tarihin akışı bu biçimdedir arkadaşlar. Bu tarihin akışını değiştirmek o kadar kolay değildir. Tabiat bu biçimde bir akışı asla ve asla birilerinin engellemesine müsaade etmemektir.

*Açıkça ilan ediyoruz; birileri hukuksuzluk yaparken, adaleti çiğnerken biz hukukun dışına asla çıkmamaya kararlıyız. Hukukun sonları içerisinde kalmaya devam edeceğiz. Bu milletin huzuru, sükunu ve bu milletin geleceği için hukukun hudutları içerisinde kalmaya kararlıyız.