Pencere sistemiyle dolandırıcılık: O avukat bu defa tutuklandı

TasFirin

New member
Pencere sistemiyle dolandırıcılık: O avukat bu defa tutuklandı Daha evvel, epey sayıda kişiyi ‘pencere’ usulü ile imzalattıkları senetleri icraya vererek dolandırdığı savıyla 5 bireyle birlikte gözaltına alınan lakin ondan sonrasında hür bırakılan avukat Osman Gökmen; bu kere gurbetçi bir vatandaşa 75 bin Euro senet imzalatılması soruşturmasında itirafçı beyanı üzerine bir daha gözaltına alınıp tutuklandı.

Cumhuriyet’te yeralan habere nazaran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ortalarında eski ilçe belediye lideri ve akaryakıt istasyonu sahibi iş erkeklerinın da bulunduğu hayli sayıda kişinin, rastgele bir borcu olmamasına karşın haklarında haciz süreci başlatıldığı istikametindeki şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

BOŞ SENETLERE İMZA ATTIRILDI

Savcılığın talimatı ile harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Cürümlerle Gayret Şubesi grupları, icra süreçlerinin çoğunluğunun birebir hukuk ofisi tarafınca yürütüldüğünü tespit etti.

Polisin yaklaşık 1 yıl süren çalışmasında, mağdurlara ‘pencere’ tekniği olarak bilinen imza kısmı kesilmiş öbür evrakın altına yerleştirilen boş senetlere imza attırıldığı belirlendi.

Ayrıyeten mal varlığı yüksek olan bireylerin gaye alındığı, imzalatılan senetlerin icraya verilmesinin akabinde mağdurlar ile irtibata geçildiği ve uzlaşmaya zorlandıkları, uzlaşmak istemeyen kimi mağdurlardan ise tehditle para alındığı tespit edildi.

AVUKATLA BİRLİKTE 6 BİREYE GÖZALTI

Polisin 31 Aralık 2021’de yaptığı operasyonla, işleri organize ettiği ileri sürülen avukat Osman Gökmen ile 6 kuşkulu gözaltına alındı. Şüphelilere ilişkin mesken ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, mağdurlara ilişkin senet ve çek koçanları, mağdurlara imzalatılmış senetler, 4 ruhsatsız tabanca, kimlik, şoför evrakı üzere dokümanları basmaya yarayan elektronik aygıt ele geçirildi.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde şüpheliler adliyeye çıkarılarak savcılık tarafınca ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi dokümanda sahtecilik’ ve ‘yağma’ kabahatlerinden tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikte suçlamayı kabul etmeyen kuşkulu Osman Gökmen, “Avukatım ve icra işleriyle uğraşıyorum. 50 bin icra belgem, 15’i avukat olmak üzere 70 çalışanım var. İcra takiplerinin tamamını müvekkillerin getirdiği dokümanlara dayanarak yaptım. Kendim rastgele bir evrak düzenlemedim. İcra takibine husus edilen senetlerde geçersiz imza varsa bunu benim bilmem mümkün değil” dedi.

İTİRAZA KARŞIN ÖZGÜR KALINCA KURBAN KESTİ

Osman Gökmen ve başka şüpheliler, sorgularının akabinde isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesince de hür bırakıldı.

Savcılığın Osman Gökmen’nin tutuklanması tarafında yaptığı ikinci itiraz da bir daha mahkemece reddedildi.

Osman Gökmen, soruşturma kapsamında savcılığın iki sefer itiraz etmesine karşın özgür bırakılınca ofisinin önünde 8 adet kurban kesti.

Osman Gökmen, kurbanlar kesilirken çekilen fotoğrafları da toplumsal medya hesabında paylaştı.

EMEKLİ GURBETÇİYE ‘SENET’ OYUNU

Almanya’da yaşayan gurbetçi Hikmet T., borcu olmamasına karşın hakkında haciz süreci başlatıldığını, bu niçinle bankada bulunan parasına bloke konduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Hikmet T., o tarihlerde araç kiraladığını ve kira mukavelesine imza attığını söylemesi üzerine yapılan incelemede haciz sürecinin yapıldığı hukuk ofisinin Osman Gökmen’ne ilişkin Gökmen Hukuk Ofisi olduğu tespit edildi.

Hakkında yakalama sonucu çıkarılan Osman Gökmen, Beypazarı’nda oğluna ilişkin konutta saklanırken gelen polisleri görür görmez duvardan atlayarak kaçmaya başladı.

‘Dur’ ihtarına karşın tarlada koşmaya devam eden Osman Gökmen, polisin havaya ateş etmesi üzerine yakalanarak gözaltına alındı.

Osman Gökmen ile birlikte senette imzası olan Mehmet S., senedin ciro edildiği Alparslan B.O. ile Hikmet T.’ye senedi imzalatan Ahmet S., gözaltına alındı.

Osman Gökmen’nin yakalanması sırasında polis tarafınca çekilen imgeler savcılık belgesine kanıt olarak sunuldu.

BU SEFER TUTUKLANDI

Mehmet S., savcılık sorgusunda Osman Gökmen’e borcu olduğunu belirterek, “Bu borçla ilgili icra takibi başlatmıştı. Beni ofisine çağırarak, elinde bir senet olduğunu senedi imzalayıp şahidim biri ismine ciro edersem alacağından vazgeçeceğini söylemiş oldu. Ben de senedi alacaklı olarak doldurup, cirolayarak Alparslan B.O.’ya verdim. Osman Gökmen, Alparslan B.O.’dan vekalet alıp, icra takibini başlattı.

Senedin düzmece olduğunu bilmiyordum” dedi. Öte yandan emniyet kriminal laboratuvarına gönderilen senet üzerinde araç kiralama mukavelesinde bulunan birtakım harfler tespit edildi. bir daha şikayetçi Hikmet T.’ye ilişkin imzanın kuyruk kısmının da senette yarım çıktığı belirlendi.

Bu tespitlerin akabinde şüpheliler Osman Gökmen, Alparslan B.O., Ahmet S. ve Mehmet S. mahkemeye sevk edildi. Osman Gökmen, Alparslan B.O. ve Ahmet S., itirafçı beyanı ve uydurma senet üstündeki kriminal inceleme dikkate alınarak tutuklanırken, Mehmet S. isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.