Oğlu Falyalı cinayeti şüphelisinin avukatlığını yapan kaymakam misyondan alındı

TasFirin

New member
Oğlu Falyalı cinayeti şüphelisinin avukatlığını yapan kaymakam misyondan alındı Şişli Kaymakamı olarak nazaranv yapan Ali Fuat Türkel’in avukat olan oğlu Atalay Burak Türkel’in Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması niçiniyle nazaranvden alındığı ortaya çıktı.

Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla nazaranvden alınan Kaymakam Türkel, Bitlis Valiliği’ne Hukuk Müşaviri olarak atandı. Bu atama niçiniyle Türkel emekliliğe ayrılma sonucu aldı.

Türkel, İstanbul Valiliğine emeklilik dilekçesi verdi. Avukat Atalay Burak Türkler, “Konuya ait konuşmam gerçek olmaz” dedi.

İstanbul Barosu Lideri Mehmet Durakoğlu, Kaymakam Ali Fuat Türkel’in avukat olduğunun aldığı bir belge niçiniyle nazaranvden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Yargıdaki en değerli konulardan birinin avukatın müvekkili ile özeleştirilmemesidir. Bu durum savunma açısından hayli kısır bir bakış açısı oluşturur” dedi.

‘YAŞANAN olaydan UTANÇ DUYDUM’

Avukatın müvekkili ile özleştirilmesinin savunma hakkını tanımamak, ona hürmet göstermemek manasına da geldiğine dikkat çeken Durakoğlu özetle şunları söylemiş oldu:

“Bir hukuk devletinde savunma hakkı şayet olmazsa yargılamadan bahsedilmesi mümkün değildir. Savunma yargının kurucu ögesidir. Onun temsilcisi de avukatlardır. bu biçimde bir çerçeve içerisinde baktığınızda yaşanan olaydan bir avukat ve İstanbul Barosu Lideri olarak utanç duydum. Bir kaymakamın oğlu ile ilgili olarak bu biçimde bir karar alınması kökten yanlıştır. Bu haberin gerçek olmadığına inanmak istiyorum.”

Ali Fuat Türkel kimdir?

1965 tarihinde Ankara İli, Ayaş İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Kaman Kaymakam Vekilliği ile görevine başlayan Ali Fuat TÜRKEL sırasıyla, Mecitözü Kaymakam Vekilliği, Şereflikoçhisar Kaymakam Vekilliği yaptıktan daha sonra Doğanşar Kaymakamlığı, Sason Kaymakamlığı, Mahmudiye Kaymakamlığı, Araklı Kaymakamlığı, Hayrabolu Kaymakamlığı, Altındağ Kaymakamlığı ve Bafra Kaymakamı olarak bakılırsav yapmıştır.

17 Aralık 2018 tarihinden itibaren Şişli Kaymakamlığı misyonunu yürütmekte olan Ali Fuat TÜRKEL, evli ve üç çocuk babasıdır.