NURİŞLER davasında 11 sanık için tahliye sonucu!

TasFirin

New member
NURİŞLER davasında 11 sanık için tahliye sonucu! Soruşturma, Fatih Karagümrük Spor Kulübü’nün eski lideri Yaşar Ecim’in 12 Eylül 2020’de Beylikdüzü’nde bir yer çıkışında silahlı atağa uğraması ve bacağından faydalanmasıyla başladı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Hataları Soruşturma Ofisi tarafınca hazırlanan iddianamede, sanık Nuri Ergin hakkında hata işlemek maksadıyla örgüt kurmak, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, 2 sefer muhtemel kastla yaralama, 3 kere nitelikli yağmaya teşebbüs, 6 sefer ruhsatsız silah bulundurma, şantaj, özel ömrün kapalılığını ihlal, 3 sefer genel güvenliğin taammüden tehlikeye sokulması, 2 defa nitelikli taammüden yaralama, 2 kere mala ziyan verme, 2 defa nitelikli yağma, tehdit, 2 kere kişiyi hürriyetinden mahrum kılmaya teşebbüs, nitelikli dolandırıcılık, müsaadesiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma, İnfaz kurumuna yahut tutukevine yasak eşya sokmak hatalarından toplam 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar mahpusla cezalandırılması talep edildi. Öteki 35 sanık hakkında ise çeşitli kabahatlerden değişen oranlarda mahpus cezası istendi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nuri Ergin ile bir kısım öteki tutuklu sanıklar Ses ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada bir kısım tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu.

“BENİM BU OLAYLA KONTAĞIM YOK”

Anıl Ergin savunmasında, ” Benim bu olayla ilişkim yok. 17 aydır hatasız biçimde içerdeyim. Eşimle iki kere boşanma etabına geldik. 2 çocuğum ruhsal tedavi görüyor. Maddi ve manevi olarak fazlaca güç durumdayım. Büyük amcam hariç tüm sülalem cezaevinde” dedi

“ANIL BU İŞLERE BULAŞMAYAN EN PAK ÇOCUMĞUDUR”

Nuri Ergin ise, “Anıl benim bu işlere bulaşmayan en pak çocuğumdur. Benim oğlumun hatası yoktur. Oğlum senelerca beni ziyarete gelmedi. Yalnızca askere giderken ziyaret etti. Torunlarım ‘dede babam ne vakit gelecek’ diye soruyorlar. Anıl’ın kabahati yok” diyerek savunmasını yaptı.

Nuri Ergin’in ağabeyi müşteki sanık Nejat Ergin, “Ben erkek kardeşlerin en büyüğüm. İnsanların doğduğu yer mukadderatıdır. Benim 6 çocuğum, 3 torunum var. Ben şimdiye kadar asla şiddetten yana olmadım. Kabahat örgütü kurduğum suçlamasını asla kabul etmiyorum. Yaşar Ecim benim akrabadır. Ben onlara kıyamam, onlar benim kardeşlerim. Yaşar benim yeğenimle evli aslına bakarsan. Benim çeteyle asla bir ilgim yok. Kardeşlerimin yaptıkları cürümler kendilerini bağlar, benim bu olaylarla ilgim yok. Benim öteki bir yaşantım var. Soyadımdan dolayı kasvetler çektim, çekiyorum. Benim burada bir mağduriyetim var. niye bu evrakta olduğumu dahi bilmiyorum, çaresizim. Sırf Nuri Ergin’in ağabeysiyim. Ben burada olan birfazlaca kişiyi de tanımıyorum. Ben soyadımı taşımaktan dolayı gurur duyuyorum. Ben 4,5 yıldır Nuri Ergin’i ziyaret dahi etmedim. Ben Yücel Kurum’un ses tonunu dahi bilmem onun faydalanma olayına ait şahsım hakkındaki suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kardeşim Nuri Ergin’in dükkanımı kurşunladığı olayla ilgili şikayetçi de değilim. Nuri bizim gururumuz” biçiminde konuştu.

11 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Ara sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin’in de ortasında bulunduğu 11 sanığın tahliyesine hükmetti. Duruşma ertelendi. Tahliyesine karar verilen Anıl Ergin, “Adaletinizden Allah razı olsun” dedi.