Milletvekilinin araç kartı Suriyeli’de ne arıyor?

TasFirin

New member
Milletvekilinin araç kartı Suriyeli’de ne arıyor? TC vatandaşlığına geçip Muhammed Halebi olan ismini Muhammed Sabancı yapan Suriyelinin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ismine kayıtlı TBMM kartını kullandığı anlaşıldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine nazaran Suriyeli Muhammed, 34 TC 5565 plakalı aracında kullandığı kart yardımıyla dokunulmazlık kazanıyor. Ne trafikte çevriliyor ne de ceza yazılabiliyor.

Sözcü’nün ulaştığı evraka göre 34 TC 5565 plakalı Mercedes s400 D 4matic model araç Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret şirketi ismine kayıtlı bulunuyor.

Trafik detaylarınde ‘milletvekilinin kullandığı araç’ olarak geçen aracı Muhammed Halebi (Sabancı) kullanıyor. Şirket idaresinde Muhammed Sabancı da yer alıyor.

“OĞLUMUN ARKADAŞI”

AK Parti milletvekili Ahmet Akay, bu araçta kendi ismine düzenlenmiş TBMM kartı olması ve Suriyeli bir kişi tarafınca kullanılmasına ait soruya ‘”Ben bu aracı İstanbul’a gittiğimde kullanıyorum. Otomobil benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk otomobil kullanmaya. Otomobil bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. aslına bakarsan Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum” diye cevap verdi.