Microsoft, Windows 11 lansmanını resmen duyurdu

XeaeX

New member
Microsoft, 24 Haziran‘da bir Windows aktifliğine konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 11‘in yaklaşan sunumuna ilgiyi artırmak için küçük bir tanıtım görüntüsü yayınladı.

Microsoft’un yayınladığı 10 saniyelik bir görüntüde, kameraya bakan bir kızı görüyorsunuz, akabinde gözleri Windows 11’de var iseyılan olarak kullanılan masaüstü duvar kağıdını yansıtıyor. Ne yazık ki, yeni teaser, işletim sistemi hakkında rastgele bir ek bilgi vermiyor, lakin sırf sunumun 24 Haziran’da yapılacağını onaylıyor.

İlginizi Çekebilir Windows 11 birinci testlerde Windows 10’a yenildi: Daha yavaş

Geçen hafta, Windows 11’in ön sürümlerinden birinin ISO belgesi internete sızmıştı.Bu sızıntı yardımıyla kullanıcılar, yazılımın yeni sürümünde olan sayısız arayüz değişikliklerinin yanı sıra masaüstü duvar kağıtlarını da gorebildiler.

Yeni jenerasyon Windows görücüye çıkıyor

Microsoft Build
konferansında, Microsoft CEO’su Satya Nadella, yeni kuşak Windows’un yakında görücüye çıkacağını duyurmuştu. tıpkı vakitte, Windows 11 Pro (build 21996.1) sürümünü kurma talihine sahip olan biroldukça kullanıcı, yazılım platformunun bir daha tasarlanmış bir arayüze sahip Windows 10 olduğunu ve işletim sisteminin esaslı bir değişiklik almadığını söylüyorlar.

Windows 11’in ortaya çıkan görütüleri, ortasında Windows 10 ile biroldukca benzerlik bulunan bir sürüm olacağını gösteriyor. Bu niçinle de internette yeni işletim sistemi ile alakalı epey sayıda esprili görseller yayınlanmıştı.

O denli olsa bile, Windows 11, Microsoft için uzun soluklu olacak ve şirket muhtemelen kullanıcıları yeni yazılım platformuna geçmeye ikna etmeye çalışacak. Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10‘un lisanslı kopyalarına sahip kullanıcıların ise Windows 11’e fiyatsız olarak yükseltebilecekleri var iseyılıyor. Microsoft’un kullanıcılara ne sunacağı ise iki gün ortasında aşikâr olacak.