Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı

XeaeX

New member
Beklenen gün geldi… Yazılım devi Microsoft bugün düzenlediği dijital aktiflikte yeni jenerasyon Windows’u resmen tanıttı. Windows 11, tanınan masaüstü işletim sisteminin son on yıldaki en değerli güncellemesi olarak öne çıkıyor. hem de Panos Panay liderliğinde piyasaya sürülen birinci işletim sistemi sürümü olduğunu da belirtmek gerekir. Panay bildiğiniz üzere başta Surface olmak üzere Windows aygıtlardan sorumlu yönetici olarak nazaranv yapıyor.

Yeni Başlat Menüsü ve vazife Çubuğu

Microsoft, yeni jenerasyon Windows’ta Başlat menüsünü bir defa daha güncelledi. Windows 11 ile Başlat simgesi renkli hale gelirken uygulama simgeleri ile birlikte macOS stilinde bakılırsav çubuğunun ortasına taşınıyor.

İlginizi Çekebilir Microsoft, Windows 11’i bekleyenler için rahatlama görüntüsü yayınladı

Elden geçirilen Başlat menüsü daha sıradan hale geldi. Yeni bir dizayna kavuştu ve canlı karolardan kurtuldu. Bunların yerine artık sabitlenmiş uygulamalar ve kişiselleştirilmiş teklifler var. Yeni Başlat menüsü geliştirme süreci durdurulan Windows 10X‘ten Windows 11’e taşınmış görünüyor.

Daha Akıcı Animasyonlar

Windows 11 sürümünde animasyonlar daha pürüzsüz görünecek ve daha doğal hissedilecek biçimde güncellendi. Bu değişikliği bilhassa Başlat menüsüne tıkladığınızda yahut pencereleri simge durumuna küçültüp kapattığınızda hissedeceksiniz. Animasyonlar, taşınabilir işletim sistemlerinde gördüğümüzden daha akıcı duruyor.

Haber Güncelleniyor…