Meral Akşener’den ‘Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na hayır demeyeceğiz’ çıkışı

TasFirin

New member
Meral Akşener’den ‘Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na hayır demeyeceğiz’ çıkışı İYİP Genel Lideri Meral Akşener’den cumhurbaşkanı adaylığına ait çarpıcı bir çıkış geldi.

“Mansur Bey’e de ismi geçtiği için Ekrem Bey’e de hem CHP’nin hem DÜZGÜN Parti’nin hem o masada oturan öteki siyasi partilerin seçmenlerinin de sevgisi ve hürmeti var. Bütün anketlere ikisi birden temalıyor. Hatta ben aleni bir halde, 6’lı Masa’nın mensuplarına da söylemiştim, iki arkadaşımızdan biri bu masada aday gösterilirse hayır demeyeceğiz dedim” sözünü kullanan Akşener, kelamlarına şöyleki devam etti:

“İkisinin de adaylığının, bizimle ilgili olmadan epey konuşulduğu periyotta ve hiç bir genel liderin isminin geçmediği periyotta bana sorulan soruya partinin görüşü olarak ‘iki belediye lideri arkadaşımızdan birinin aday gösterilmesi halinde hayır demeyeceğiz’diye televizyonlardan söylemiş oldum. Ne Ekrem Başkan’la ne Mansur Başkan’la adaylık üzerine rastgele bir teklif yahut öteki bir görüşme olmadı. ‘İmamoğlu’ndayız’tweetindilk evvel ‘Kozan’dayız’ demiştim, niçin kimse üzerine alınmadı.”