Marmara Üniversitesi’nin Anadolu Hisarı yerleşkesi, Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi

TasFirin

New member
Marmara Üniversitesi’nin Anadolu Hisarı yerleşkesi, Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi İnci, “Halihazırda Marmara Üniversitesi tarafınca kullanılan yerleşkedeki akademik ve idari üniteler Bahar 2022 periyodunun sonunda boşaltılarak kullanmasımıza devredilecektir” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci, açıklamasında şunları belirtti:

“İHTİYAÇLARA YETMEMESİ ÜZERİNE YAPTIĞIMIZ TEŞEBBÜSLER kararı”

*Mevcut yerleşke alanlarımızın eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin artan gereksinimlerine yetmemesi üzerine yaptığımız teşebbüsler kararı, bugüne kadar Marmara Üniversitesinin kullanmasında olan Anadolu Hisarı’ndaki yerleşke alanı, mevcut kampüslerimize ek olarak Üniversitemize tahsis edilmiştir.

“BAHAR 2022 PERİYODUNUN SONUNDA BOŞALTILACAK”

*Beykoz ilçesi, Göksu mahallesinde bulunan yerleşke alanı toplamda 122.000 m2 yüzölçümlü taşınmaz alanına sahiptir.

Halihazırda Marmara Üniversitesi tarafınca kullanılan yerleşkedeki akademik ve idari üniteler Bahar 2022 devrinin sonunda boşaltılarak kullanmasımıza devredilecektir.

*Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ise yeni inşa edilmekte olan kendi yerleşkesi tamamlanıncaya kadar mevcut yerleşkede eğitim ve öğretime devam edecektir.

ERDOĞAN’A ŞÜKRANLARINI SUNDU

*Boğaziçi Üniversitesi’nin gelişmesi, öğrencilerimize daha âlâ bir ömür alanı sağlanması, araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerini daha faal gerçekleştirebilecek bir ortamın temini için Rektörlüğümüz bundan daha sonra da yeni maksatlarla çalışmalarını sürdürecektir.

*Üniversitemizin yeni yerleşke alanı ile büyümesi ve gelişmesi için dayanak veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarız. Yerleşke alanının tahsisini gerçekleştiren Etraf, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederiz.

*Boğaziçi Üniversitesi tarihine geçecek bu değerli gelişimin güzel olmasını dilerim.

YERLEŞKE HAKKINDA

Marmara Üniversitesi’nin internet sitesinde, yerleşke hakkında şu bilgiler yer alıyor:

* Mahallî İdareler Kısmı, tüm Siyasal Bilgiler Fakültesi kısımlarının yer aldığı Anadoluhisarı Yerleşkesi’ndedir. Kısım dersleri bu yerleşkede yürütülmektedir.

* 121.991 m² alan üzerinde kurulmuş olan Anadoluhisarı Yerleşkesinde Spor Akademisi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Toplumsal Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrenci kafeteryası, yemekhane, spor tesisleri, kız öğrenci yurdu ve Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kütüphanesi bulunmaktadır.

* Anadoluhisarı yerleşkesinde bir adet futbol alanı, 6 kulvarlı atletizm pisti, bir adet fitness salonu, bir adet kapalı yüzme havuzu ile açık ve kapalı tenis kortları bulunmaktadır. Kelam konusu spor tesisleri Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılmakla birlikte haftanın belirli gün ve saatlerinde üniversitenin öteki öğrencilerinin de kullanmasına açıktır.

* Anadoluhisarı Yerleşke ana girişinde bir sıhhat ocağı bulunuyor. Bu sıhhat ocağında rutin sıhhat hizmetleri verilmektedir. Bunun haricinde Göztepe yerleşkesinde de sıhhat merkezleri bulunuyor. Burada rutin sıhhat hizmetlerinin yanında, biyokimya laboratuvarı, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, ruhsal danışmanlık, rehberlik ve diyet branşlarında hizmet de sunulmaktadır.