‘Maffy’s Jazz’ belgeseli şenlik yolunda

Hasan

New member
Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun 2016 yılında Falay’ı İsveç’teki konutunda ziyaret etmesi ile başlayan, belgesel projesi, sanatkarın değerli katkıları ve aralıklı yapılan bir çalışma ile 5 yıl sürdü.

Belgeselin üretimci ve direktörü Deniz Yüksel Abalıoğlu, belgesel için şenlik müracaatlarına başladıklarını ve birinci göskavramının İzmir Memleketler arası Sinema ve Müzik Şenliği’nde yapılmasının planlandığını belirtti. Abalıoğlu “Maffy’i birinci sefer 2016 yılında İsveç’teki meskeninde ziyaret ettim. daha sonra arka arda 2017 ve 2018 senelerında bir daha Maffy’e gidip, onunla kaldım ve çekimleri onunla yaşayarak tek başıma gerçekleştirdim, zira sinemanın mesken ortasından bir anlatıcının elinden çıkmasını, samimi bir sinema olmasını istiyordum.

Sineması izleyenlerin bu samimiyeti, benim varlığımı ve onun yalnızlığını paylaştığımı hissedeceğini düşünüyorum” tabirlerini kullandı. 92 yaşındaki sanatkarın vefatı ile küçük bir ekleme de yapıldığını aktaran Abalıoğlu “Umarım sinema tüm cazseverler tarafınca izlenir ve Maffy’nin anısı müzikleriyle birlikte bu sinemayla de yaşar” tabirini kullandı.