Korkusuz müellifi Takan: Erdoğan, milletvekillerine ‘Merak etmeyin, Mansur Yavaş aday olmayacak, İstanbul’a bakacağız’ demiş

TasFirin

New member
Korkusuz müellifi Takan: Erdoğan, milletvekillerine ‘Merak etmeyin, Mansur Yavaş aday olmayacak, İstanbul’a bakacağız’ demiş Takan, “Erdoğan karşı cephedeki partilere, belediyelere kendi erkeklerinı yerleştiriyor. Ve bu biçimdelikle kendi lehine manipülasyonlara ve daha sonrasında hesapladığı gelişmelere yer yaratıyor. Rakibin elini bozuyor” yorumunu yaptı.

Takan, yazısına şu biçimde devam etti:

“Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında yürek yemiş kimi mebuslar, seçim tartışmalarını değerlendirirken ‘İstanbul ve Ankara bize seçim kaybettirir’ demişler…

Pekala, Erdoğan ne karşılık vermiş?.. ‘Merak etmeyin, Mansur Yavaş aday olmayacak. İstanbul’a bakacağız..’

Teyidini aldığım bu kulis haberinin peşini bırakmadım. Saray koridorlarında akla hayale sığmayacak argümanlara ulaştım. Erdoğan’ın siyaset dışı bir özel temsilcisini bir büyükşehir belediye liderine gönderip onun söylemiş olduklerinden ve aldığı karşılıklardan tutun da, onun ve kimi GÜZEL Parti milletvekillerinin belirlenen vakitte MHP’ye geçirileceğine dair… O yüzden MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin argümana kelam konusu olan isimler hakkında parti genel merkezine “sakın ha aleyhlerinde konuşmayın” talimatı verdiğine kadar…

Spekülasyon olabilir… Sabırla duyduklarımı yüzde yüz teyit etmek için çabalıyorum… Size de sabır tavsiye ederim…

Lakin bir gerçek kabak üzere ortada!.. Tayyip Erdoğan, karşı tarafı zayıflatıp kolay lokma olması için rakibin oyununu kendi kurma stratejinden vazgeçmiyor.”