Kılıçdaroğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanı adayını buldu’ savına ait açıklama

TasFirin

New member
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanı adayını buldu’ savına ait açıklama “Öyle bir şey yok. Doğrusu epeyce kişi geliyor. İş dünyasından, eski siyasetçilerden, bürokratlardan, diğer kesimlerden… Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. bu biçimde bir beklenti var. Sanıyorum öteki başkanlara de gidenler var” diyen CHP önderi, “Ben herkese birebir şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve çabucak hemen Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz öteki önderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı” tabirlerini kullandı.

Gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtlayan CHP başkanı Kılıçdaroğlu, “Peki, gelenlere ‘Olmaz’ deyip söylentilerin önünü kesme yoluna niye gitmiyorsunuz?” sorusuna şöyleki cevap verdi:

“Birincisi, kimseye ‘Sen olmazsın’ ya da ‘olamazsın’ demiyorum. Zira Millet İttifakı olarak tahminen de bir önderin önerisi o isimlerden birisi olabilir. O yüzden ben ‘olmaz’ deme hakkını tek başıma kendimde görmüyorum. İkincisi, bu biçimde bir negatif lisan kullanmak benim tabiatıma karşıt. Ancak ben kimseye olumlu bir karşılık vermiş de değilim. Tekraren adayı birlikte belirleyeceğimizi söylemiş oldum, söylüyorum.”