Kar esareti sırasında yurt dışı tatiline çıkan İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan yeni savunma: İmamoğlu ‘Bak keyfine’ dedi

TasFirin

New member
Kar esareti sırasında yurt dışı tatiline çıkan İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan yeni savunma: İmamoğlu ‘Bak keyfine’ dedi Katıldığı canlı yayında kendisine yönelik tenkitlere karşılık veren Murat Ongun, yurt haricinde yaptığı tatilin Uludağ’daki tatilden daha ucuz olduğunu savunan Murat Ongun, “Kar yağarken niye tatilini iptal etmedi?” sorusuna ise, “Ucuz olsun diye 7-8 ay evvelce rezervasyon yaptırmıştım. Nereden bilebilirim İstanbul’a kar yağacağını.” halinde cevap verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesi yaptığı ikazlara karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karla çabada aldığı tedbirler yetersiz kalmıştı. İstanbullu karla çaba ederken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi’yle balıkçıda, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un ise yurt haricinde kayak tatilinde olması reaksiyon çekmişti.

Tenkitlerin odağındaki Murat Ongun, olayın üzerinden üç hafta geçtikten daha sonra katıldığı bir televizyon programında “Ben hesabımı belediye liderime gösterdim. Kamu vazifelisi olarak devlete de müfettişlere de hesap verebilirim.” sözlerini kullanmıştı.

“ULUDAĞ TATİLİNDEN BİLE UCUZ”

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün katıldığı bir programda kendisine yönelik tenkitlere cevap verdi. Ongun, yurt haricinde yaptığı tatilin Uludağ’daki tatilden daha ucuz olduğunu savundu.

KAR YAĞARKEN niye TATİLİNİ İPTAL ETMEDİ?

Kendisine yönelitilen “Kar yağarken niye tatilini iptal etmedi?” tenkitlerine de cevap veren Murat Ongun, “Ucuz olsun diye 7-8 ay evvelden rezervasyon yaptırmıştım. Nereden bilebilirim İstanbul’a kar yağacağını. Eşim iki çocuğum gidiyorum yani.” sözlerini kullandı.

“İMAMOĞLU ‘KEYFİNE BAK’ DEDİ”

Ongun, kar yağışı daha sonrası gelen tenkitlerin akabinde İstanbul’a dönmek istediğini İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na dediğini lakin, “Bak keyfine” karşılığını aldığını söylemiş oldu.