Kar bir daha tesirini arttırdı! Biroldukca vilayette yollar kapandı, okullar tatil edildi

TasFirin

New member
Kar bir daha tesirini arttırdı! Biroldukca vilayette yollar kapandı, okullar tatil edildi Konya’da ağır kar yağışı, tipi ve buzlanma niçiniyle kenti komşu vilayetlere bağlayan Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya kara yolları ulaşıma kapandı.

Konya’da ağır kar yağışı kent genelinde tesiri sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışı, buzlanma ve tipi niçiniyle kenti komşu olan bağlayan Adana, Ankara, Antalya’ya bağlayan kara yolları ulaşıma kapandı.

Konya’da tesirli olan kar niçiniyle Selçuklu, Meram ve Karatay ilçe merkezlerinin haricinde kalan kırsal mahallelerde ve taşımalı eğitim kapsamındaki yerleşim yerleri ile Çumra, Cihanbeyli, Beyşehir, Hüyük, Derebucak, Akşehir, Kadınhanı, Karapınar, Ilgın, Derbent, Altınekin, Çeltik, Sarayönü, Doğanhisar, Bozkır, Ereğli, Yunak, Halkapınar, Akören, Güneysınır, Taşkent ve Beyşehir ilçelerinde bugün yüz yüze eğitime orta verildi. Bu ilçelerde okulların uzaktan eğitim yapacağı duyuruldu.

SİVAS

Sivas’ta tesirli olan ağır kar yağışı niçiniyle Yıldızeli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün müddetle orta verildi. Yıldızeli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya nazaran, ilçe genelinde tesirli olan kar yağışı ve tipi sebebiyle taşımalı eğitime bir gün orta verildi.

Öte yandan kar yağışı ve tipi niçiniyle, 1453 rakımlı Seyfebeli Geçidi ağır tonajlı araçların geçişine kapatılırken, Kentler Ortası Otobüs Terminali’nde otobüs seferleri süreksiz olarak durduruldu.

KARAMAN

Valilik açıklamasında, kar yağışı ve buzlanmanın kent genelinde tesirli olduğunu, bu niçinle bugün merkez ve merkeze bağlı okullarda eğitime bir gün orta verildiğini duyurdu.

Kentteki halk eğitim merkezleri ile rehabilitasyon merkezleri de tatil edilirken, engelli ve gebe kamu işçisi de idari müsaadeli sayılacak.

ÇANKIRI

Çankırı’nın Çerkeş, Orta ve Yapraklı ilçelerinde ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime orta verildi.

Çerkeş Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle ilçedeki tüm birinci ve orta dereceli okulların 10-11 Şubat 2022 Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiği açıklandı.

Orta ve Yapraklı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada da eğitime bir gün orta verildiği, Yapraklı ilçesinde de eğitim faaliyetlerinin online olarak yapılacağı açıklandı.

NİĞDE

Niğde’de olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle 10 Şubat Perşembe günü vilayet genelinde okulların 1 gün mühletle orta verildiği belirtildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’da olumsuz hava şartları niçiniyle taşımalı eğitime verilen orta bir gün daha uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma ve kar sürgünü niçiniyle vilayet genelinde taşımalı eğitime verilen ortanın 10 Şubat Perşembe gününü de kapsayacak biçimde uzatıldığı duyuruldu.