İmamoğlu, Erdoğan’ın kelamlarını hatırlattı: Görüyoruz ki yargı hakikaten bağımsız değil

TasFirin

New member
İmamoğlu, Erdoğan’ın kelamlarını hatırlattı: Görüyoruz ki yargı hakikaten bağımsız değil İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Heyeti (YSK) üyelerine hakaret ettiği nedeni öne sürülerek ‌2 yıl 7 ay 15 gün mahpusla cezalandırılmasına karar verildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, sanık İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat katıldı. Çok sayıda CHP ve DÜZGÜN Parti’li isim de duruşmada izleyici olarak bulundu.

Duruşmada sonucunı açıklayan mahkeme, İmamoğlu’nun o devir YSK Lideri olan Sadi İtimat ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme biçimde “kurul halinde çalışan kamu bakılırsavlilerine karşı bakılırsavlerinden dolayı alenen hakaret” hatasından 2 yıl 7 ay 15 gün mahpusla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK’nın “Belli hakları kullanmaktan mahrum bırakılma” konusunu içeren 53. unsurunun uygulanmasına hükmetti. Karar katılaşırsa, İmamoğlu’na siyasi yasak gelmiş oldu.

İBB Lideri İmamoğlu’na siyasi yasak sonucu Saraçhane’de toplanan vatandaşlara anons edildi. Karar vatandaşlar tarafınca yuhalanarak protesto edildi. “Hak, hukuk, adalet”, “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

İMAMOĞLU: UĞRAŞIMIZ YENİ BAŞLIYOR

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, mahpus cezası alan ve siyasi yasak getirilen İBB Başkanı’na dayanak için odasında ağırlayan İmamoğlu “Halkın verdiği yetkisi bir avuç insan alamaz. Uğraşımız daha kuvvetli başlıyor Allah’ın izniyle” dedi.

İMAMOĞLU VE AKŞENER HALKA SESLENDİ

Kalabalığa seslenen İmamoğlu, “Kim, sizin, millete ilişkin rastgele bir müddetcin önüne set kurabilirmiş. Hangi çılgın zincir vuracakmış, Hiçkimse…Bugün daima beraberyiz, yarın daha da çoğalacağız. Artık birlik ve birlikteliğimizi başlatıyoruz. Yarın daha da büyüyecek” dedi.

“BU MÜZİK BURADA BİTMEZ”

İYİ Parti önderi Meral Akşener de şu tabirleri kullandı;

*Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be… Bundan yıllar evvel burada bir şiir okuduğu için mahpusa giren bir belediye lideri vardı.

*O büyükşehir belediye lideri burada sizlere seslenip demişti ki bu müzik burada bitmez. Yanlışsız o müzik orada bitmemişti. Ancak ben buradan sesleniyorum, bu müzik da burada bitmez.

“6 GENEL LİDER YARIN BURADA OLACAĞIZ”

*Sandıkta bunlar olağan olarak hesap verecek. Dün nasıl kaçarak gidenler olduysa bugün de o korkaklar kaçarak gidecek. Endişenin ecele yararı yok, kaçarak gidecekler…

*Yarın 6 genel lider olarak burada olacağız ve haksızlığın karşısında olacağız.

İMAMOĞLU: YARIN HALKIMIZI BURAYA BEKLİYORUZ.

*Bu akşam burada buluşmamızın sebebi yaşadığımız hukuksuzluk. Bu akşam Genel Liderimiz Akşener hislerini paylaştı. Sayın Genel Liderim Kılıçdaroğlu da beni aradı, yarın 6 genel liderle burada olacağız. Yarın halkımızı buraya çağıracağız ve aydınlık yarınlara birlikte bakacağız. Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir.

*Hukuku yok sayarak, millet iradesiyle hengame ederek bu davayı bir yere oturtmak isteyenler başarılı olamayacak.

*Bu bozuk sistemi kuran o bir avuç insan, mertçe çaba etmeyi bırakmıştır. Kendi nizamlarını korumak için alavere dalavereye başvurmuşlardır. Hukuka karşı asla uğraş edemeyecekler. İstanbul’da büyük bir ders verdiniz, seçimi vermek istemediler siz söke söke aldınız.

*Seçimi iptal ettiler siz söke söke aldınız lakin doymadılar. Bugünkü davada verdikleri karar epey nahoştur.

ERDOĞAN’IN KELAMLARINI HATIRLATTI

*’Görüyoruz ki yargı sahiden bağımsız değil, bu biçimdece hukuka siyasetin karıştığını bir defa daha gördük. Başvurdukları bu yol yanlış bir yoldur zira gün gelecek bu adalet onlara da lazım olacak.’ Yahu bu sonucu aldıran zat, bu kelam senin değil mi? Görüyorsunuz değil mi nereden nereye…

*Millet millet diye yola çıkanlar bugün millet biziz diyorlar lakin sonuç alamayacaklar… Bu sabah ki umudum bir ise şuan ki umudum bin…