Flaş kulis! Erdoğan, Biden ile görüşmesinde bundan kelam edecek

TasFirin

New member
Flaş kulis! Erdoğan, Biden ile görüşmesinde bundan kelam edecek Hürriyet gazetesi muharriri Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Lideri Joe Biden içinde 14 Haziran’da gerçekleşecek görüşmeyle ilgili olarak bir köşe yazısı kaleme aldı.

Kelamlarına “Önceki gün aldığım bir bilgiye nazaran Erdoğan bu toplantıda ABD Başkanı’na bir boksörden kelam edecek. Bir de kitap armağan edecek” diye başlayan Özkök, şöyleki devam etti:

“Kitabın ismi da şu: ‘A Golden Heart Mitten.’ Yani ‘Altın Kalpli Eldiven.’ Evvelki gün AKP’li bir liderle ringe çıktım. Beyoğlu’nun göbeğine kurulmuş bir ringin kenarındaki halatları kaldırıp birlikte içine girdik ve bu fotoğrafı çektirdik. Ringe çıkma daveti Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız’dan geldi.

Beyoğlu’nun ortasında, Galatasaray Lisesi’nin ana giriş kapısında, küçük lakin epeyce manalı bir açık hava standı düzenlemiş. Standın ismi ‘Altın Kalpli Eldiven.’ Stant Türkiye boks tarihinin en kıymetli iki isminden biri olan Garbis Zakaryan’ın ömrü ile ilgili.

‘Benim gençliğimde gerçek bir Türkiye efsanesiydi’

Ermeni asıllı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı o. Benim gençliğimde gerçek bir Türkiye efsanesiydi. Beyoğlu Belediyesi onun ömrünü fotoğraflarla anlatan bir stant hazırlamış. Küçüklük fotoğrafından son seyahatine uğurlandığı güne kadar hayatının biroldukça kısmından fotoğrafları görüyorsunuz. Son fotoğrafı ise Ermeni kilisesinde büyük bir kalabalığın ortasında Türk bayrağına sarılı tabutunu eller üzerinde taşınırken gösteren kare.”

Standın İngilizce kitabının da hazırlandığını söyleyen Özkök, fotoğraflarda değerli bir detay olduğunu söylemiş oldu. “Her fotoğrafın altında Türkçe ve İngilizce açıklamaya yer verilmiş. Bunların yanında üçüncü bir lisanda daha açıklama konmuş” bilgisini veren Özkök, “Ermeni alfabesinin harfleriyle Ermenice kısa metinler. Beyoğlu Belediye Lideri bu sergiyi Cumhurbaşkanı’na anlatırken, ‘Başkan Biden’la yapacağınız toplantıda tahminen bu kitaptan da kelam edebilirsiniz’ demiş” tabirini kullandı.

‘Nur ortasında yat sevgili Garbis’

Özkök, bunun hoş bir teklif olduğunu belirterek yazısının son kısmında şunları kaydetti:

“Türkiye’de doğmuş büyümüş, askerliğini Türk ordusunda yapmış, Türkiye’de hayata veda etmiş, son seyahatine kendi dileği ile Türk bayrağına sarılı tabutla çıkmış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

Garbis Zakaryan gençliğimde benim idollerimden bir tanesiydi. Stantta onun hiç bilmediğim bir fotoğrafını gördüm.

Fesli bir pozuydu. Teşekkürler lider. Şahane bir stant. Işık ortasında yat sevgili Garbis. Ay-yıldızlı formayı daima göğsünde ve üstlerde taşıdın.”