Fitness hocası kapıcıya tecavüz edip öldürdü: Savunması pes dedirtti

TasFirin

New member
Fitness hocası kapıcıya tecavüz edip öldürdü: Savunması pes dedirtti Mahkeme, “30 saniyede 30 yılım çöpe gitti” diyen Yener’e 3 başka kabahatten ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl mahpus cezası verdi.

2018 yılında Beşiktaş’ta meydana gelen hadisede Fitness eğitmeni İbrahim Yener şofbenden sıcak su gelmeyince apartman nazaranvlisinden yardım istedi.

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre eşiyle birlikte apartman vazifelisi olarak çalışan 53 yaşındaki Nefise Dolapçı, Yener’in konutuna giderek şofbene baktı. Teknik grup çağıracağını söyleyen Dolapçı konuttan çıktı.

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Yaklaşık 20 dakika daha sonra tekrar İbrahim Yener’in dairesine giden Nefise Dolapçı bu defa Yener’i yüksek sesli müzik dinlediği için uyararak sesini kısmasını istedi.

Yener ise, “Hadi abla işine bak” diyerek Dolapçı’yı ittirdi. Dolapçı’nın da karşılık vermesi üzerine çıkan arbede daha sonrası İbrahim Yener meskende bulunan bıçakla Nefise Dolapçı’nın boğazını keserek öldürdü.

İbrahim Yener hakkında açılan davada savcı mütalaasında olay yeri inceleme tutanaklarına göre Nefise Dolapcı’nın cansız vücudunun üst kısmındaki kıyafetlerinin yırtılmış ve bedeninin çıplak olduğunu ve iç çamaşırında sanık İbrahim Yener’in DNA’sının tespit edildiğini belirtilmişti.

“İNTİHAR EDERDİM”

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Yener getirildi. Duruşmada Nefise Dolapcı’nın eşi Murat Dolapcı ile kızı Nihal Dolapcı ve taraf avukatları iştirak sağladı.

Duruşmadaki savunmasında İbrahim Yener, “Bir insan geçmişine, ailesine hoş bir gelecek bırakmak ister. Benim geleceğim de siz mahkemenin ellerinde.

Neye inanırsınız bilmiyorum, ben yalnızca yaşadıklarımı söylemiş oldum. Ben 29 yaşında niçin bu biçimde bir şey yaşayayım?

30 saniyede 30 yılım çöpe gitti. Kayıplarım var.

Mahpusta yatarım bir sorun yok. Mevzuların bu biçimde olacağını bilseydim net bir biçimde intihar ederdim” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 30 YIL

Mahkeme heyeti sanık İbrahim Yener’e “Kasten nitelikli öldürme” kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası, “Silah yoluyla cinsel saldırı” hatasından 21 yıl, “Silah kullanarak cinsel gayeyle hürriyetinden mahrum kılma” kabahatinden ise 9 yıl mahpus cezasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.