Eski İstanbul Valisi Memnun: Kimseye kırgın değilim!

TasFirin

New member
Eski İstanbul Valisi Memnun: Kimseye kırgın değilim! Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Keyifli, Öze Dönüş Platformu’nun düzenlediği kahvaltılı görüşmede gençlerle bir ortaya geldi. Konuşmasında tecrübelerini aktaran Keyifli, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünden daha sonra mahpusa girmesinin hatırlatıldığı soruya verdiği karşılıkta “Kimseye kırgın değilim” dedi.

Keyifli, FETÖ’nün ‘Mülkiye’ yapılanmasına yönelik davada ‘örgüt ortasındaki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla bir arada örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ cürmünden hakkında verilen 3 yıl 1 ay 15 gün mahpus cezası almıştı.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Lideri (TBMM) ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu üzere isimleri konuk eden, her hafta farklı bir isimle bir ortaya gelen Öze Dönüş Platformu’nun düzenlediği buluşma Topkapı Hilton Otel’de yapıldı.

‘BU BİR VEFA TOPLANTISIDIR’

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; Program, Öze Dönüş Platformu Lideri Buyruk Ağabey’in açılış konuşmasıyla başladı. Abi, konuşmasında “Değerli büyüğümüz Hüseyin Avni Memnun’la gerçekleştirdiğimiz bu toplantı bir vefa toplantısıdır” dedi.

‘BASKIYLA BİR MEDENİYET İNŞA EDİLEMEYECEĞİNİ GÖRDÜK’

görüşmede yaklaşık 1 saat konuşan Hüseyin Avni Memnun, toplantıya konut sahipliği yapan Öze Dönüş Platformu’nun ismine atıf yapıp insanın yaratılışından bahsederek kelama başladı. Vali Keyifli, “İnsan ibadet etmek için vardır. Allah’a kulluk etmek için vardır. Allah’a şirk koşulmamalıdır” dedi.

En güzel idare biçiminin adalet yardımıyla mümkün olduğuna değinen Memnun, “28 Şubat devrini gördük. Baskıyla bir medeniyet inşa edilemeyeceğini gördük. Medeniyet inşasında inanç ve niyet özgürlüğü vardır” sözünü de kullandı.

‘KİME KULLUK EDERSENİZ ONUNLA BİRLİKTE YARGILANIRSINIZ’

“Nefsinize güzel gelen şeyler için özgürlüğünüzü kaybetmeyin” diyen Memnun, “Hesap gününde hesabı hakkıyla vermek gerekir. Kıymetli olan Allah’a kulluk etmek. Onun haricinde kime kulluk ederseniz onunla bir arada yargılanırsınız” diye konuştu.

‘KIRGINLIK YOK, YAŞADIKLARIMIZI KABULLENMEK LAZIM’

Konuşmasında tecrübelerini aktaran Keyifli, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünden daha sonra mahpusa girmesinin hatırlatıldığı soruya verdiği yanıtta “Kimseye kırgın değilim” diyen Memnun, “Kırgınlık yok. Yaşadıklarımızı kabullenmek lazım. Ben o süreci bir imtihan olarak gördüm. Karşımıza çıkan her şey Allah’ın takdiridir.” dedi.

Vali Memnun, Seyahat Parkı hareketleri ve 17-25 Aralık süreciyle ilgili sorulara ise “Ben memuriyetimle ilgili hiç konuşmadım. Yalnızca mesaimi yaptım. Mesaim neyi gerektiriyorsa onu yaptım” yanıtını verdi.