Esat Toklu: Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha kıymetli otomobile biner

TasFirin

New member
Esat Toklu: Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha kıymetli otomobile biner Sedat Peker’in firari Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde ücretsiz kaldığını tez ettiği Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi Lideri Esat Toklu hata duyurusunda bulunacağını belirterek, “Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o periyot otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim” açıklamasını yaptı. Toklu, Korkmaz’ı tanımadığını söylemiş oldu.

Organize kabahat örgütü soruşturması şüphelisi Sedat Peker’in, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde fiyat ödemeden kaldığını argüman ettiği Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi Lideri Esat Toklu, sessizliğini bozdu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine nazaran, Peker’in argümanlarının “asılsız” olduğunu savunan Toklu, yarın mevzuya ait savcılığa kabahat duyurusunda bulunacağını ve bütün gerçeği evraklarıyla açıklayacağını kaydetti.

“Adalet Bakanlığı’na açıklama müsaadesi için başvurdum. Cevap gelince yarın yazılı açıklama yapacağım, bütün dokümanları ortaya koyacağım” diyen Toklu, “Bu otelde kaldınız mı?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Açıklama yaptığımda bütün her şey ortaya çıkacak. Orada kalmış mıyım, kalmışsam o periyot otelin sahibi kimdir, bir araştırın bakalım? Ben kendimden eminim. Bir insan bu biçimde kolay harcanmamalı.”

‘Korkmaz lehine karar vermedim’

Peker’in bir tezi da Sezgin Baran Korkmaz lehine karar verdiği savı olmuştu. Bunu yalanlayan Toklu, “Sezgin Baran Korkmaz isimli şahsı tanımam, hiç bir ilgim de yoktur. Onunla ilgili bir karar vermiş de değilim. esasen 22 Temmuz 2016’dan beri bu cins davalara bakmıyorum. Bu şahsın bu biçimde bir davası da yok. Kendisinin şirketi İstanbul’da” diye konuştu.

X5 savına karşılığı

Toklu, BMW X5’e bindiği tezine da şu sözlerle açıklık getirdi: “O otomobil 2014 model. 3 yıl evvel aldım, 300 bin TL bedelinde. Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha değerli otomobile biner. Daha geçen hafta tamirden çıkardım.”

‘Aileden varlıklıyım’

Ailesinin varlıklı olduğunu belirten Toklu, “Karaman’da araştırın, babamdan kalma güç, akaryakıt, besin işleri var. Toklu Petrol mesela. Ben düz adamım, yanlış işim olmaz” dedi.

‘Soylu’yu tanımam’

Toklu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da tanımadığını belirterek, “hiç bir yerde oturmuşluğum, tanışıklığım yok, tek kare fotoğrafım çıkmaz” tabirini kullandı.

Peker’e cürüm duyurusu

“Bu fazlaca nahoş bir olay, biz kendimize güveniyoruz” diyen Toklu, yarın başta Sedat Peker olmak üzere, hakkında gerçeğe ters savlar ortaya atanlar hakkında savcılığa kabahat duyurusunda bulunacağına da bildirdi.