Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’nda: Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, o denli de kalacaktır

TasFirin

New member
Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’nda: Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, o denli de kalacaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda açıklamalarda bulundu. Bu fabrikanın 1973’ten beri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet verdiğini belirten Erdoğan, “4 yıl evvel de bu tesisi Ulusal Savunma Bakanlığı bünyesine aldık. 2019’da Bakanlığımız ve BMC ile imzalanan protokolle fabrikada yeni bir periyoda başlattık. Fabrikamızın mülkiyeti Hazine’nin, tahsisi Ulusal Savunma Bakanlığı’nındır. Burası devletin malıdır. Tapusu devlettedir, o denli de kalacaktır” dedi.

Fabrikanın işletmesini yapan firmanın Türk firması olduğunu vurgulayan Erdoğan, “hiç bir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim, TSK’nın muhtaçlıkları doğrultusunda askerin denetiminde devam etmektedir. Her türlü kontrol yetkisi MSB’ye aittir. Hani diyorlar ya ‘Katar, Katar, Katar.’ Katar buranın finansal ortağıdır yüzde 49’u ile. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Fabrikanın fiili idaresinde Tosyalı Holding haricinde ortak yoktur. Türk şirketin idare yapısı da yakın vakitte değişmiştir” diye konuştu.

Erdoğan, buradaki çalışmaların Tosyalı Holding tarafınca yürütüleceğini tabir etti. “Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını tez ediyorsa bilin ki palavra söylüyor. Bay Kemal işi gücü akşam palavra sabah yalan” diyen Erdoğan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tenkitlerine şu biçimde devam etti:

“Daha yeni Katar’ın çocuklarını gençlerini tıp fakültesine imtihansız alıyormuşuz. Yok bu biçimde bir şey. Bunu ispat et, hangi Katarlı öğrenciyi üniversitelere imtihansız aldık ispat et desek. Hukukta bir kural var. Sen bizim gençlerimize saygısızlık yapıyorsun. Bir gün evvel bunu açıklıyorsun, bir gün daha sonra imtihan var.

‘Bizim seçim tarihimiz Haziran 2023; bu leblebi, çekirdek işi değil’

Bu fabrika ile ilgili palavra ve iftiraları pervasızca yenidenlayan CHP’nin başındaki bu zat yargı tarafınca tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Yargı kararlarına hürmet da yoktur. Birebir palavraları daima yenidenlayıp duruyor. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir defa daha sandığa gömerek hak ettikleri cezayı verecek. 6 ay daha sonra seçim var, biz geliyoruz diyor. Bizim seçim tarihimiz Haziran 2023. Bu leblebi çekirdek işi değil. siyaset dürüstlük ister.”

‘2023’ün başında bunu yetiştirmeye vakıfız’

Erdoğan, fabrikada kamu ve sivil kuruluşların optik sistem muhtaçlıklarını karşılayan atölyenin de burada olduğunu söylemiş oldu. “Altay tankımızın üretimini de burada yapmayı inşallah planlıyoruz. Yazılımdaki gençlerimize sordum, dedim ne vakit bitiyoruz bu işi. En kısa vakitte dediler. En kısa vakit ne vakit? 2023’ün başında bunu yetiştirmeye vakıfız, siz var mısınız? Takımı sıkıştıracağız inşallah Altay tankını 2023’ün başında inşallah orduya teslim merasimini yapacağız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“BMC istihdam ettiği ek mühendislerin katkısıyla ülkemizin yerli ve ulusal tank projesini de gerçekleştirecektir. İnşallah tankı da burada üreteceğiz. Bu donanım burada var. Fabrikanın yabancısı değiliz. 9 yıl evvel burada 244. fırına obüsümüzün gövde kaynağını sizlerle bir arada atmıştık. 2016’ya kadar 280 fırtına obüsü üretilerek TSK’nın hizmetine verildi.

Geçtiğimiz yıl itibariyle yeni kuşak fırtına obüslerimizin üretimine başladık. İnşallah kahraman topçularımız daha kuvvetli biçimde düşmanlarımızı yerle yeksan etmeyi sürdürecektir. Libya’da Azerbaycan’da olduğu üzere motamot devam edecektir. Yeni yatırımlarla geleceğe taşımak boynumuzun borcudur.

İHA’larımızla, SİHA’larımızla nasıl göklerde destan yazıyorsak karada birebir başarılara imza atmaya kararlıyız, hiç telaşınız olmasın. Gelecek jenerasyonlara bırakacağımız en büyük miras savunma endüstrimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlardır. Zırhlı taşıyıcıları epey mu hayli önemsiyorum. Ona inançla bakıyoruz. Bizi bu alana öncelik vermeye mecbur eden savunma endüstrisinde muteber olmaktır.”

‘Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler’

Türkiye’nin dış siyasetini eleştirenlere cevap veren Erdoğan, “Biz Libya’da da varız. Azerbaycan’da da varız. Suriye’de de varız. Doğu Akdeniz’de de varız. Olmaya da devam edeceğiz. Allah nasip ederse 20 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs’tayız. Geniş bir grupla orada olacağız” dedi. Erdoğan, yaşadığı bir olayı da “Geçen gün Avrupa Kurul Lideri ile konuşuyoruz. ‘Duydum ki Kıbrıs’a gidecekmişsiniz’ dedi. ‘Evet’ dedim ‘Gideceğim.’ ‘E orada sert iletiler vermeseniz.’ Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan’ın ne vakitten beri talimatla konuşma yaptığını gördün. Biz hakkımız her neyse hakkımızı söke söke alırız ve alacağız” kelamlarıyla anlattı.

Erdoğan, açıklamalarını “Kıbrıs’taki bütün o denizlerde oralardaki petrol arama süreçlerimizi yürüteceğiz. Şu anda sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. doğal gazın sinyalleri geliyor. Maksat bir an evvel oradan doğal gazı çıkarmak. daha sonra benim milletim epeyce rahatlayacak. Çok daha ucuza doğal gazı kullanma fırsatını yakalayacak” diye noktaladı.