Erdoğan, Özgür Özel’i gaye aldı: Soyadı epeyce garip olan bu zatla ilgili dava açacağız

TasFirin

New member
Erdoğan, Özgür Özel’i gaye aldı: Soyadı epeyce garip olan bu zatla ilgili dava açacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan “Ziyaretim vesilesiyle Türkiye-Suudi Arabistan ilgilerini tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz” dedi.

Bir gazetecinin Özgür Özel’le ilgili sorusuna cevap veren Erdoğan, “Tazminat davası açacağım” diye konuştu. Erdoğan Özel için “Adı Özgür lakin soyadı epeyce garip olan zat…” tabirlerini kullandı. Erdoğan, “Bu zatın tabirleri büsbütün şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum tahminen olmayacak fakat en azından manevi tazminat noktasında başındaki ağbabası nasıl Man Adası davasında bedel ödediyse tıpkı durum bunun için geçerli, avukatlarımız davalarını açıyorlar” halinde konuştu.

Erdoğan şunları söylemiş oldu:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları Suudi makamlarıyla yakın işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye-Suudi Arabistan ilgilerini tüm boyutlarını gözden geçireceğiz. Sıhhat, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans üzere alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.

İnşallah bu konuları görüşecek, enine uzunluğuna değerlendireceğiz. Körfez bölgesindeki kardeşlerimizin istikrar ve güvenliğine kendi istikrar ve güvenliğimiz kadar kıymet verdiğimizi her vesile ile tabir ediyoruz.

Suudi Arabistan’ı gaye alan İHA ve füze ataklarını bir sefer daha kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu, bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı işbirliğine verdiğimiz kıymeti her fırsatta altını çiziyorum.”

Ne olmuştu?

Seyahat Davası’ndan çıkan karar daha sonrası adliye önünde açıklama yapan CHP milletvekili Özgür Özel “Gezi özgürdür, bugün tutukladıkları bütün arkadaşlarımız özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir” demişti. Özel “Mücella Yapıcı’yı 72 yaşında Bakırköy Cezaevi’ne koyacak kadar küçülmüş, alçalmış birisinin bizlerin karşısında dizleri titremektedir. Herkes bunu bilsin” diye konuşmuştu.