Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde ‘Kanepe’ detayı

TasFirin

New member
Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde ‘Kanepe’ detayı Görüşme 2 saat 15 dakika sürdü. toplantıda Erdoğan’ın, Karamollaoğlu’nu yanındaki boş koltuğa değil de kanepeye oturtması dikkati çekti. Görüşme daha sonrası Karamollaoğlu “Bazı noktalarda birebir fikirleri kimi noktalarda da farklı fikirleri tahminen taşıyoruz lakin fazlaca dostça hoş bir görüşme oldu,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 2 saat 15 dakika sürdü.

Saadet Partisi Genel Lideri Karamollaoğlu, görüşme daha sonrası partisinin genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmeye dair bilgiler veren Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir vakit hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz sorunu kalmadı. Kimi noktalarda tıpkı fikirleri kimi noktalarda da farklı fikirleri tahminen taşıyoruz lakin fazlaca dostça hoş bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek öbür bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için” diye konuştu.

‘KANEPE’ AYRINTISI

Erdoğan, görüşmenin başlangıcında Karamollaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Çekimin akabinde eliyle Karamollaoğlu’na koltukta oturacağını işaret eden Erdoğan’a Karamollaoğlu “Nasıl? bu biçimde mi oturalım?” diye karşılık veriyor.

Karamollaoğlu sonrasındasında Erdoğan’ın gösterdiği kanepeye oturuyor.

İmgelere ait Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Bülent Kaya “Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Kaya şunları söylemiş oldu;

“Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Fakat öteki parti liderlerine da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. İmgeleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

İttifak tartışmalarının toplantıda gündeme gelip gelmediğine ait soruyu da cevaplayan Kaya, şunları söylemiş oldu:

“Bizim gündemimiz belirttiğimiz hususlara ilişkindi. Olağan bir de sayın cumhurbaşkanının kendi gündemleri olabilir. Ancak randevu bizim açımızdan ülkenin problemlerini konuşmak üzere talep edilmişti. Bizim gündemimiz bundan ibarettir.”

Öte yandan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’yi bir toplantıda yanındaki koltukta oturtmuştu.