Erdoğan, F-35 ve S-400 için Biden’e ne dediğini deklare etti

TasFirin

New member
Erdoğan, F-35 ve S-400 için Biden’e ne dediğini deklare etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Zira biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörün gayesi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin gayret ettiği terör örgütlerini tercih etmek, tarihi bir kusurdur. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara yürek verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar.” dedi.

Biden ile görüşmesine değinen Erdoğan, “Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Zira biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık.” sözünü kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’nin Afganistan’dan çekilme sonucu daha sonrasında, Türkiye burada epey daha fazla sorumluluk alabilir.” formunda konuştu.

“Yakın vakitte Putin’le ikili görüşme yapacağız”

Ermenistan’ın itimat artırıcı adımlar atmaya başlaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu istikamette kıymetli bir birinci adımı teşkil edecektir.” dedi.

Erdoğan, Zengezur koridoru konusunda da “Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam tersine yardımcı bir hava ortasında. Yakın vakitte Putin’le ikili görüşme yapacağız.” açıklamasında bulundu.

“Temenni ederim eylül-ekim üzere kendi aşımızı üretmiş oluruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşılamalarına ait, “Yoğun aşı süreci bir fazlaca yerde rahatlama meydana getirdi. Temenni ederim ki eylül-ekim üzere biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz.” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı’nın adayı belli”

“Cumhur İttifakı’nın adayı muhakkak.” sözünü kullanan Erdoğan, “ötürüsıyla bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi pek de ilgilendirmiyor.” dedi.