Erdoğan: Artık düz değil kemerli köprü yapacağız

TasFirin

New member
Erdoğan: Artık düz değil kemerli köprü yapacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel bölgesinde cuma namazının akabinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ülkemiz de bir müddetdir doğal felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika’sı da bu biçimde, Almanya’sı, Kanada’sı bu biçimde. Daima bu cins felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz” diye konuştu. Erdoğan, Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Kastamonu’da 11 Ağustos’ta tesirli olan şiddetli yağmur daha sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde ömrü adeta felç etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da temaslarda bulunmak üzere Kastamonu’yu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçesinde cuma namazını kıldığı Yeni Camii’nin çıkışında vatandaşlara seslendi.

Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyleki:

– Salı başlayan ağır yağışlar Kastamonu, Bardın ve Sinop vilayetlerimizde maalesef büyük sel felaketlerine niye oldu.

– Kastamonumuzda Bozkurt, Azdavay, İnebolu, Küre ve Pınarbaşı ilçelerimiz bu yağışlardan en epey etkilenen yerler oldu.

– Bartın’ın Ulus, Sinop’un Ayancık ilçelerinin kimi köyleri de selden önemli manada etkilenen yerler içinde.

– Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Maalesef ölen kardeşlerimiz oldu onlara Allah’tan rahmet diliyorum.

– Yakınlarına ve milletimize başınız sağ olsun diyorum. Bartın’da kaybolan vatandaşımız için çalışmalar sürüyor.

* Ülkemiz de bir müddetdir alışılmış felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika’sı da bu biçimde, Almanya’sı, Kanada’sı bu biçimde. Daima bu cins felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz.

– Doğu Karadeniz’de epey bir ilçemizde selin yol açtığı badirelerle çaba ettik. Birkaç gündür de Batı Karadeniz’de sel felaketleri ile uğraşıyoruz.

KASTAMONU, BARTIN VE SİNOP AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

– Felaketlerde ömrünü kaybeden vatandaşlarımızın kederi, milletimizin ortak ıstırabıdır. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sizlerle birlikteiz.

– Kastamonu, Bartın ve Sinop’u genel hayata tesirli afet bölgesi ilan ediyoruz.

– Alışılmış felaketler ülkelerin ve milletlerin birlik, birliktelik, dayanışma, paylaşma azletlerinin öne çıktığı periyotlardır. Bu işin siyaseti olmaz.

– Lakin bakıyorum ki birtakım kanallarda siyasetle alakası olmayan tipler çıkıyor. Tüm bu afetlerin neyi nasıl götürdüğünden haberi olmayanlar çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bugüne kadar bir gramlık iş üretmemiş olanlar ileri geri konuşuyorlar. Onların bu türlü yaklaşımı bizi üzmez.

– bu biçimde bir vakitte bir olmamız lazım birlikte olmamız lazım iri olmamız lazım canlı olmamız lazım, kardeş olmamız lazım milletçe bu milleti ayağa kaldırmamız lazım.

– Fakat onlar bakıyorsunuz hâlâ gelip Erdoğan’a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim kederleri bu. Yara veremezsiniz biz bu milletle birlikteiz.

– Milletimizle birlikte de bu yola devam edeceğiz. Biz bir ölür bin diriliriz. İnşallah şu afetleri de aşıyoruz aşacağız. İşte Antalya, Manavgat, Burdur her yeri gördünüz.

– ABD’si Rusya’sı yangınların altından kalkamadılar hala. Biz 20 günü bulmadan buralarda bu afetlerden büyük oranda kurtulduk.

“KÜLLERİMİZDEN İNŞALLAH TEKRAR AYAĞA KALKACAĞIZ”

Öncesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı otobüsünden de hitap eden Erdoğan, şöyleki konuştu:

– Abanalı kardeşlerim. Öncelikle Cuma’nız mübarek olsun. Bu sel afeti, sel felaketi sebebiyle ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarımıza, milletimize başsağlığı diliyorum.

– Rabbim beterinden korusun diye de niyaz ediyorum. Bugün Bozkurt’a geçip Cuma’yı inşallah orada kılacağız. Bozkurtlu kardeşlerimizle hemhal olacağız. Abana da bu felakette mağdur oldu.

– Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu hayli net söylüyorum. Bizler Allah’ın müsaadesiyle bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni hızla yapıp inşallah daima söyleriz ya; ‘Küllerimizden inşallah bir daha ayağa kalkacağız.’ Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiç bir vakit çömelmedi, bir daha çömelmeyeceğiz.

– Bu devlet hiç bir vakit çökmedi, yıkılmadı bir daha yıkılmayacağız. Hızla de inşallah en kısa vakitte bütün mağduriyetleri gidermenin çabası ortasında olacağız. İçişleri, Ulaştırma, Etraf ve Şehircilik Bakanı daima birlikte buradayız ve yerinde kıymetlendirme yapacağız. Öbür bölgelere bir daha bakan arkadaşlarım var.

– Milletvekilli arkadaşlarımızla birlikte bölgedeyiz. Buralardaki tespitleri yaptıktan daha sonra da adımlarımızı atacağız. Teşekkür ediyorum, sizleri Allah’a emanet ediyorum.

– Gelirken Adil bakanıma da söylemiş oldum. Bundan daha sonra dere üzerlerinde düz değil kemerli köprü inşa edeceğiz. Biliyorsunuz bu ağaçlar köprüleri tıkıyorlar. Bu köprüleri de beton değil taş köprü olarak yapılmasını sağlayacağız.