Erdal Acar’ın tüm mallarına önlem sonucu istendi!

TasFirin

New member
Erdal Acar’ın tüm mallarına önlem sonucu istendi! Erdal Acar’ın kontrata ters davranarak borcunu ödemediğini sav eden Oktay Üzüm’ün ailesi, şimdilik 25 milyon liralık dava açtı. İşte son dakika haberinin detayları…

İş insanı Oktay Üzüm, 2017 yılında Beykoz Acarkent’teki meskeninde kurşunlanarak öldürüldü. Oktay Üzüm’ün vefatının akabinde geriye mirasçısı olarak eski eşi Aygül Kaya, oğlu Ahmet Yusuf Üzüm ve yeğeni ve iş ortağı Serdar Üzüm kaldı.

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine nazaran Oktay Üzüm, vefat etmedilk evvel iş adamı Erdal Acar ile yakın dosttu. Oktay Üzüm vefat ettikten daha sonra Erdal Acar, onun ailesinden Serdar Üzüm’ü aradı.

bu türlü merhum Oktay Üzüm’ün ailesini tesiri altına alan Erdal Acar, Oktay Üzüm ile ölmeden kısa bir süre evvel gayrimenkul alım satımına ait alakaları olduğunu, yaklaşık 10 milyon dolar fiyatındaki kombiyo evrakı ile nakitten oluşacak ödemeyle taşınmazların çeşidini değiştireceğini söylemiş oldu.

“HÜSRANLA SONUÇLANDI”

Ailenin avukatı Handan Bakbak dilekçesinde, “Erdal Acar, Acarkent’teki villalar yerine, Acar Blue sitesinden 7 daire ile Çengelköy’de 1 dubleks, 3 tane de olağan daire vereceğini belirtmiştir.

Kendisine duyulan itimadı ve müteahhit işadamı sıfatını özel sistemlerle kullanmak suretiyle yetim hakkı da yiyerek, ailenin tüm malvarlığına dolandırarak çökmüştür. Ailenin Erdal Acar’ın babası İsmet Acar ile görüşmesi de hüsranla sonuçlanmıştır” denildi.

ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİLER

Ailenin şikayetinin akabinde savcılık Erdal Acar ile babası İsmet Acar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında adliyeye gelen iş insanı Erdal Acar, ‘şüpheli’ sıfatıyla söz verdi. Tabirinde suçlamaları reddeden Erdal Acar, “Aramızda alacak verecek problemi vardı.

Ben rastgele bir kabahat işlemedim. Aramızdaki alacak sorununu de, avukatlarımız kendi ortalarında anlaşarak uzlaşma sağladılar. Karşı taraf ile ortamızda uzlaşma sağlanmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Hakkımda takipsizlik sonucu verilmesini istiyorum” dedi. Arabuluculuk sürecinde Erdal Acar’ın kendilerine olan borcunu ödeyeceğini belirtmesi üzerine Oktay Üzüm’ün ailesi, savcılık şikayetinden vazgeçti.

YİNE DAVA AÇILDI

Oktay Üzüm’ün ailesi, mukaveleye ters davranarak borcunu ödemediği teziyle Erdal Acar ile bir daha mahkemelik oldu. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak Erdal Acar’a şimdilik 25 milyonluk alacak davası açtı.

Ailenin savcılık şikayeti üzerine taraflar içinde arabuluculuk süreci başladığının açıklandıği dilekçede, “Taraflar içinde sulh ortamı sağlanmış, 9 adet gayrimenkulün dönemi teklif edilmiş, akabinde toplam 100 milyon liralık 3 adet kombiyo evrakı ve bir sulh kontratı imzalanmıştır.

Kontrata bakılırsa Erdal Acar, iki ay 25’er milyon lira, Haziran ayında da 50 milyon lira olmak üzere aileye toplam 100 milyon lira ödeme yapacaktı.

Fakat Nisan ayına ilişkin 25 milyon liralık borcunu aileye ödememiştir.

Ailenin güvenliği açısından Erdal Acar’ın tüm menkul ve gayrimenkulüne ihtiyati önlem konulmasını talep ediyoruz” dedi.

OKTAY ÜZÜM’ÜN EŞİ VE ÇOCUKLARI MÜGE ANLI’YA ÇIKACAK

Oktay Üzüm’ün ömrünü kaybetmesinin akabinde eski eşi Aygül Kaya, oğlu Ahmet Yusuf Üzüm ve iş ortağı olan yeğeni Serdar Üzüm’ün fazlaca mağdur olduğu açıklandı.

İş insanı Erdal Acar’ın toplantının akabinde taahhüt ettiği taşınmazların yerini değiştirmek için Oktay Üzüm’ün ailesine yüklü ölçüde veraset ve KDV vergisi çıkarttığının sav edildiği kabahat duyurusu dilekçesinde, “Erdal Acar, kendisine duyulan itimadı ve müteahhit işadamı sıfatını özel formüllerle kullanmak suretiyle yetim hakkı da yiyerek, ailenin tüm malvarlığına dolandırarak çökmüştür.

Oktay Üzüm’ün ailesi artık yaşadıkları kasvetleri anlatmak için TV programlarına bilhassa Müge Anlı’ya çıkarak haksızlığı lisana getirecekleri vurgulandı.

Oktay Üzüm’ün eski eşi Aygül Kaya, bilhassa Seda Sayan’a seslenerek, “Kurtar bizi Seda abla” dediği öğrenildi.