Dünyaca ünlü Piyano Kraliçeleri’nden Antalya’da görkemli konser

Hasan

New member
Antalya Büyükşehir Belediyesinin en kıymetli sanat etkinliklerinden Memleketler arası Antalya Piyano Şenliği’nin üçüncü konserinde klasik, pop, rock ve sinema müziklerini kendi usulleriyle yorumlayan ‘Queenz Of Piano’ (Piyano Kraliçeleri) sahne aldı.

Piyano Kraliçeleri, renkli sahne performansları ve sürprizleriyle seyircilere eğlenceli bir gece yaşattılar. Türkiye’ye gelmeden Türkçe öğrenmeye başladıklarını söyleyen ikili, seyircilerle sıklıkla Türkçe konuşup Türk Marşı seslendirince izleyicilere farklı bir sürpriz oldu.

‘QUEENZ OF PİANO BURADA BAŞLADI’

Queenz Of Piano’nun Türkiye’de başladığını belirten Jennifer Rüth, kendi bestesi olan Two Roads isimli yapıtı seslendirmedilk evvel Türkçe yaptığı konuşmasında “Önemli anlar her şeyi değiştiren kararlara niye olur. Türkiye’de bu biçimde bir anım oldu. Queenz Of Piano’nun aslında burada başladığını biliyor muydunuz? Okulu bitirdikten daha sonrasında tatil için İstanbul’a gittim ve Yerebatan Sarnıcını ziyaret ettim. Suya bozuk para attım ve bir dilek tuttum. En büyük hayalim piyanist olmaktı. Kusursuz bir piyanist olmak değil; yalnızca Almanya’da birkaç küçük konser vermek kafiydi. Artık bu biçimde hoş bir salonda, piyanist olarak Türkiye’deyim ve bu gece burada olduğum için müteşekkirim” dedi.

Piyano Kraliçeleri; dans ettikleri, farklı enstrümanlarla çaldıkları müzikler, söylemiş oldukleri renkli ve kendilerine has sahne gösterileriyle konser sonunda seyircilerden tam not aldılar. Konserlerini ninni ile sonlandıran ikili, dakikalarca ayakta alkışlandı. İkiliye gecenin sonunda, şenliğin idari yöneticisi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafınca teşekkür plaketi ve çiçek verildi.