Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı yerlerde maske zaruriliği kalktı

TasFirin

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı yerlerde maske zaruriliği kalktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Heyeti toplantısı daha sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

Salgının başında sonuçları kestirilemeyen bir virüs ile karşı karşıya olmanın getirdiği belirsizlikler vardı.

Dünya genelinde 160 ülkeye tıbbi yardım dayanağı sağladık.

Kendi güvenlik ve refahları haricinde hiç bir şeyi umursamayan ülkelerin bencilliği tarihin utanç sayfalarına kaydedildi.

Kıymetli bilim insanlarımıza milletim ismine şükranlarımızı sunuyorum. Sıhhat ordumuzun verdikleri hizmeti asla unutmayacağız.

Avrupa ülkelerinin birden fazla kısıtlamaları kaldırdı. Bugün yapılan görüşmede konular kıymetlendirdi.

Bundan daha sonra olağanüstü durum olmadıkça toplantı yapmayacak. Sıhhat Bakanlığı, salgın idaresi aksiyon planı çalışmalarını sürdürecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan kapalı yerlerdeki maske kullanma zorunluğu kaldırıldı.

Yalnızca toplu taşım araçları ile sıhhat kuruluşlarında maske uygulamasına, hadise sayısı 1000’in altına düşene kadar bir mühlet daha devam edilecek.

Bilim heyetimizin önerisi ileri yaşlardaki şahıslar ile kronik hastalığı , hastalık kuşkusu ve riskli kümelerle teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri istikametindedir.

bir daha bilim konseyimiz kronik hastalığı olan ve yaşlılar başta olmak üzere salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların bilhassa hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir.

Aktifliği ispatlanmış olan kendi aşımız Turkovac hatırlatma zoru olarak bilhassa tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sıhhati merkezi, kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri muhtaçlığa yanıt verecek biçimde faaliyetlerini sürdürecektir.

Ülkemizde üretilen Koronavirüs ilaçların vatandaşlarımıza fiyatsız dağıtımı devam edecektir. Aktüel teknolojiler ve tedaviler de yakından izlenecektir.